Rehinelerin akrabasından tepki: IŞİD’e terörist diyemeyen başbakan

Rehinelerin akrabasından tepki: IŞİD’e terörist diyemeyen başbakan
20 Eylül 2014 11:30

IŞİD’in 101 gün boyunca rehin tuttuğu vatandaşlar serbest bırakıldı. Kız kardeşi, eniştesi ve yeğeni özgürlüğe kavuşan Muammer Taşdelen, “İnsanlar şunu bilmeli; bugün IŞİD’e bir terör örgütü diyemeyen bir başbakan heralde bir şeyleri düşünüyordur diye düşünüyorum” dedi.

 

Çanakkale TOKİ Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Muammer Taşdelen, IŞİD tarafından rehin alındıktan 101 gün sonra serbest bırakılan Musul Başkonsolosluğu’nda görevli kız kardeşi Nermin Taşdelen Yıldız ve eniştesi Hakan Yıldız ile yanlarındaki 1 yaşındaki yeğeni Kuzey Deniz Yıldız’a kavuşmak için Ankara’ya gitti. 46 rehinenin Ankara’ya getirilmesinin herkesi sevindirdiğini belirten Taşdelen, “O kişiler oraya niye terk edildi, niye rehin bırakıldı. Onun hesabı daha verilmedi” dedi.

 

Çanakkale’nin Kepez Beldesi’nde yaşayan Muammer Taşdelen, rehinelerin serbest bırakıldığı haberini alınca büyük sevinç yaşadı. Karayoluyla İstanbul’a, oradan da rehinelerin getirileceği Ankara’ya gitmek üzere çıkan Muammer Taşdelen, Çanakkale İskelesi’nde gazetecilere açıklama yaptı.

 

“BU İŞ BURADA KAPANMADI”

 

Kız kardeşi Nermin Taşdelen Yıldız, eniştesi Hakan Yıldız ve yeğeni Kuzey Deniz Yıldız’a 101 gündür hasret kaldığını kaydeden Muammer Taşdelen, “Rehinelerin serbest bırakılması gelmesi gerçekten çok güzel. Hepimizi sevindirdi ama bu iş burada kapanmadı. Her şeyden önce şunun hesabını birileri vermeli. O kişiler oraya niye terk edildi, niye rehin bırakıldı Onun hesabı daha verilmedi. Kimse bunun açıklamasını yapmadı. Orada tehdit varken, tahliye edilmeden bırakılmaları zaten başlı başına bir hataydı” dedi.

 

“IŞİD’E TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMEYEN BAŞBAKAN…”

 

Taşdelen, “İnsanlar şunu bilmeli; bugün IŞİD’e bir terör örgütü diyemeyen bir başbakan heralde bir şeyleri düşünüyordur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

KOKULARINI, SESLERİNİ, NEFESLERİNİ ÖZLEDİM

 

Bu zamana kadar yetkililerin kendilerine sadece ‘sağlık durumları iyi’ diyerek teselli verdiklerini kaydeden Taşdelen, “Verdikleri teselliyle biz bugüne geldik. İyi güzel geldik de bu sürede yaşadıklarımızı bir biz biliyoruz, bir de Allah diye konuştu. Yakınlarını sabah televizyonda uçağa bindirilirken gördüğünü ifade eden Taşdelen, İyi görünüyorlardı. Hele bir kucaklaşalım, bir koklaşalım, bir sarılalım ondan sonra sağlık durumlarını da anlayacağız. Kucaklaşmadan, koklaşmadan hiçbir şey bilemiyorum. Çünkü çok özledim, 101 gün oldu. Kokularını, seslerini, nefeslerini özledim” dedi. Taşdelen, 11.00’de İstanbul’a giden otobüse binerek Çanakkale’den ayrıldı.

 

Nermin Taşdelen Yıldız ‘ın Konsoloslukta hizmetli kadrosun da olduğu, eşi Hakan Yıldız’ın da güvenlik kadrosunda görev yaptığı öğrenildi. Hakan Yıldız’ın anne ve babasının İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde, Nermin Taşdelen Yıldız’ın anne ve babasının Tekirdağ’ın Saray İlöçesi’nde yaşadığı kaydedildi. Yıldız çiftinin diğer yakınlarının da Ankara’ya yola çıktığı öğrenildi.