Referandum süreci ve sonuçlarına dair söyleyecek sözü olanların sonuç bildirgesi!

Referandum süreci ve sonuçlarına dair söyleyecek sözü olanların sonuç bildirgesi!
24 Nisan 2017 11:40

Gelenek ve Gelecek Platformu 16 Nisan referandumunun ardından sonuç bildirgesi hazırladılar.

 

 

 

Gelenek ve Gelecek Platformu’nun açıkladığı bildirge şu şekilde:

 

 

 

Anayasa referandumu ile ülkemize getirilmek istenen rejim, 22 Nisan 2017 Cumartesi günü Ankara’da Cumhuriyet Halk Partililerce değerlendirilmiş ve toplantı sonrasında aşağıdaki ortak bildiri hazırlanmıştır. Büyük Ortadoğu bölgesi ve ülkemiz uzun bir süredir emperyalizmin doğrudan ve dolaylı saldırıları altındadır. Ülkemizde son olarak yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi ve anayasa değişimi de bu çerçevede ele alınmalıdır.

 

 

Referandumda millet HAYIR demiş ancak AKP rejimi sonucu EVET olarak ilan etmiştir. HAYIR cephesi kadar EVET cephesi de referanduma hile karıştırıldığı düşüncesi içindedir.

 
AKP rejimi Referandumu demokratik bir ortamda, hukuka uygun ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirmemiştir. Referandumun sonuçlarına düşürdüğü gölge ile referandumu gayri meşru hale getirmiştir.

 
Referandum sonuçlarını protesto eden, hak arayışına giren geniş kitlelerin tepkileri meşru, aynı zamanda da doğrudur. Hak arayışının yurt içi veya yurtdışı odaklar eliyle ülkemizi kaotik duruma sokacak eylemlere dönüşmemesi ve Batılı güç merkezlerinin de sürece müdahil olmalarına olanak verilmemelidir.

 
Türkiye’nin kaderi Türkiye’de belirlenecektir. Emperyalist devletlerin referandum üzerinden iç işlerimize karışması ve egemenlik haklarımıza müdahale etmeleri kabul edilemez. Ülkemizde, onların karar ve yönlendirmelerine fırsat da verilemez.

 
Farklı siyasi partilere oy verenlerin oluşturduğu HAYIR cephesi CUMHURİYET DEĞERLERİ etrafında bir araya gelmiştir. Bu kitlenin önderi de, doğal olarak CUMHURİYETÇİLERDİR. Bu önderliğin kolektif bir anlayışla yönlendirilmesi HAYIR cephesinin örgütlenmesi ve devamlılığının sağlanması açsından son derece önemlidir.

 
CHP yönetim kadroları CUMHURİYET değerlerine sahip çıkan, kitlenin duygu ve düşüncelerine yabancılaşarak onlara güven vermekten uzak bir liderlikle, ne bu kitleyi örgütleyebilir, ne de onlara önderlik yapabilir. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi kadroları Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerine ve kültürüne sahip çıkarak Türkiye’yi içine düştüğü badireden çıkarabilir. Topluma bu umudu verebilir.

 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin devrimci tabanı, partinin ve ülkenin kaderine el koymak durumundadır. Geleneğinden aldığı güçle, geleceğini kuracaktır.