Recep İvedik 4’ten 25 milyon liralık dava

Recep İvedik 4’ten 25 milyon liralık dava
27 Mayıs 2014 11:06

“Recep İvedik 4″ün yapım şirketi Çamaşırhane Film, filmin dağıtım şirketi olan Tiglon ile mahkemelik oldu.

 

Çamaşırhane Film, Tiglon’u Recep İvedik 4 filminin gelirlerinin tamamını, çeşitli finans kuruluşlarına, kendi borcuna karşılık sinemalardan tahsil ettirmekle ve şirketin dağıtımcı sözleşmesine uymamakla suçladı.

 

Şirket ayrıca, Tiglon’un tüm tasarruf hakkı Çamaşırhan’e filme ait olan 25 milyon lirayı kendi çıkarları için kullandığını iddia ederek şu açıklamayı yaptı:

 

“Tiglon /Murat Akdilek, ödeme zamanlarına riayet etmemiş, ödemelerin aksamasıyla yeniden yapılandırma istemiş ve Çamaşırhane Film’e muhtelif çekler vererek 1-2 ay daha zaman kazanmıştır. Vadesi gelen çekler karşılıksız çıkmıştır ve bizim adımıza Tiglon / Murat Akdilek tarafından tahsil edilen paramız tarafımıza ödenmemiştir. Acilen icra takibi başlatıldığında açıkça ortaya çıkan bu çarpık durum karşısında şirketimiz ve Şahan Gökbakar büyük zarar görmüştür. Alın terimizle hak ederek kazandığımız, anamızın ak sütü kadar temiz ve helal olan bu paramızın geri alınmasıyla ilgili olarak tüm hukuki işlemleri başlattığımızı ve bunun tüm sorumlularının ortaya çıkması için de sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve kısa bir sürede netice beklenti ve umudu içerisinde olduğumuzu herkesin bilmesini isteriz.”