Rastgele ateş 104 can aldı

Rastgele ateş 104 can aldı
23 Aralık 2019 22:48

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, silahla rasgele açılan ateş sonucu son dört yılda 3 bin 873 olay yaşandığını ve bu olaylarda 104 kişinin öldüğünü bildirdi

 

 

Bireysel silahlanmanın toplumda ağır sonuçlara neden olduğunu bildiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan bütçe görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya rasgele açılan ateş sonucu yaşanan olayların bilançosunu sordu.

 

CHP’li Gürer’in sorularını yazılı olarak yanıtlayan İçişleri Bakanı Soylu, rasgele açılan ateş sonucu son dört yılda 3 bin 873 olayın yaşandığını bildirdi. Soylu, bu olayların 3 bin 76’sının polis bölgesinde, 797’sinin ise jandarma bölgesinde yaşandığını söyledi. Ölüm ve yaralanmalar hakkında da bilgi veren Soylu, dört yılda 104 kişinin rasgele açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiğini, ölüm olaylarının 69’unun polis bölgesinde, 35’inin ise jandarma bölgesinde olduğunu bildirdi. Soylu, bin 810 kişinin de aynı nedenden ötürü yaralandığını, 3 bin 449 kişi hakkında işlem başlatıldığını bildirdi.

 

“ÖNLEM ALINMIYOR!”

 

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Hayata mal olan olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin tavizsiz alınması gerekmektedir. 24 Ekim 2018 tarihinde hazırlanan genelgeyle vali ve emniyet amirleri bu konuda uyarılmış ve tedbirlerin artırılması söylenmişti. Genelgeye rağmen bu konuda neden yeterli önlemi alınmıyor?” ifadelerini kullandı..

1

2