Rant merkezi olan cadde durdu!

Rant merkezi olan cadde durdu!
31 Temmuz 2018 10:06

Kentsel dönüşümle birlikte rant merkezi haline gelen Bağdat Caddesi’nde emlak piyasasında yaprak kıpırdamıyor. Konut fiyatları yüzde 40 düştü.

 

 

İsmail Şahin / Sözcü

 

İstanbul’un en değerli ve prestijli yaşam alanlarından biri olan Bağdat Caddesi, kentsel dönüşüm projeleri, yarım kalmış binalar ve boş mağaza sayılarındaki artış ile dikkat çekiyor. Ekonomik durgunluğun bir kara bulut gibi çöktüğü caddede ziyaretçi sayısında ciddi düşüşler görülürken, döviz kuru ve enflasyondaki artış ticari hayatı olumsuz etkiliyor.

Yüksek kira bedellerini ödemekte zorlanan markalar ya kepenk indiriyor ya da ara sokaklara taşınıyor. Artan boş mağaza sayısı ve devam eden yenileme projelerinin yanı sıra yaklaşık 2 bin konutun inşaatının yarım kalmasıyla Bağdat Caddesi’nde gayrimenkul piyasası durdu. Caddebostan, Göztepe, Suadiye, Erenköy ve Bostancı gibi Anadolu yakasının gözde semtlerinde “satılık ve kiralık” tabelalarının sayısı artarken, mülk bedellerindeki düşüş yüzde 40’lara yaklaştı. Bölgedeki kentsel dönüşüm sürecinin başladığı dönemde, cadde üzerindeki yeni binalarda yer alan konutların birim satış fiyatları 15 bin-16 bin lira aralığında iken, arz fazlalığı ve talep düşüklüğü sebebiyle 8 bin-10 bin lira seviyesine geldi.

 

https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/rant-merkezi-olan-cadde-durdu-2549600/