RAJASTHAN’dan kanser riskini azaltan çareler

RAJASTHAN’dan kanser riskini azaltan çareler
2 Ocak 2017 17:39

DEĞERLİ OKUYUCULAR!

 

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Yazımız, niceliksel değil, tükettiğimiz sebze-meyvelerin daha kalitatif (Analiz) bir değerlendirmesini yapmanızı sağlıyor. Kanser gelişimini önlemek için ne kadar Falkarinol (Falcarinol) gerektiğini bulmaya ve belirli türde ki, havuç çeşidinin tüketimi daha faydalıdır, çünkü farklı renk ve fiziki yapısı değişik bir çok sebze-meyve bulunuyor.

 

 

 

 

Havuç, senenin on iki ayı yoğun ilgi gören bir sebzedir. Havuç tatlısı ve diğer kullanım alanların yanı sıra bir çok hastalığa şifa veriyor. Başta 23-63 Eksenin de ki tarımsal alanlar olmak üzere, Cenab-ı Allaha binlerce defa şükürler olsun ki, Türkiye’nin bir çok yerinde yetişiyor. Üzülerek ifade edeyim ki, 23-63 Ekseninde (Elazığ-Şanlıurfa) ne yazık ki, havuç yetiştirilmesine özen gösterilmiyor. İlgi gösterilmemesinin sebepleri neden araştırılıp profesyonelce üretilmiyor? Kimyasal ilaç firmaları doğal olan ürünlerin, 23-63 Ekseni başta olmak üzere, Türkiye de yetiştirilmesini engelleyip, Harran Ovasında demirbaş ürünlerin ekilmesini teşvik edip, desteklemeye özendirerek 23-63 Eksenin de, çiftçilik yapan Türk Çiftçisini tembelliğe alıştırmak, ”İhanet şebekelerinin” vazgeçilmez hedeflerindendir. Çünkü 21 ci asır: Protein sorununu teminat altına alma asrıdır. Görünürde verilen mücadele petrol. Asıl amaç protein (Temel gıda) dır. Bir örnek verecek olusrak: Nusaybin de neden olaylar meydana geldiğini hiç düşündünüz mü? Nusaybin, bir iki yıl içerisinde Allah nasip ederse Çukurova gibi olacaktır. Akdeniz ikliminde ne yetişiyorsa orada da yetişecektir. Onun içindir ki, Nusaybin’nin kadirşinas halkı Nusaybin’den göç edilmeye teşvik edilerek bedevadan toprakğı ele geçirme oyunları oynanıyor. Bu Milli ve stratejik konulara 15- Temmuz günü gibi sahip çıkmalıyız.

 

 

 

HAVUÇ’UN SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI

 

Havuç, insanları birçok düzeyde sağlıklı tutan unsurlar içerir.

 

En önemli üç unsur: 1- Fitokimyasallar, 2- Beta-Karoten, 3- Alfa Karoten.

 

Rajasthan Tarım ünversitesinde yapılan araştırmalar da: Kök sebzelerde (Havuç-Zencefil-Kereviz) bulunan bir birleşiğin Kanseri durdurmada etkili olduğu ve alınan sonuçların da sevindirici olduğu tespit edildi.

 

Rajasthan tarım üniversitesinde yapılan araştırmalar havuçların kaynamasıyla havuç ant-i Kanser özelliklerinin miktarını %24-28 oranında bir Falkarinol (Falcarinol) olan poliasetilen birleştiği şekilde arttırıldığını buldular. Havuç pişirme suresinde vitamin ve mineralleri kaybederken, Fitokimyasal seviyeleri artar. Isı pişirme esnasında havadaki hücreleri öldürür, böylece içindeki suyu alıkoyma yeteneğini kaybederler ve havadaki Falkarinol (Falcarinol) konsantrasiyonunu arttırır. Hücre duvarları C vitamini yıkılır ve şekerler suda çözünür oldukları için kaybedilir. Sekiz hafta içerisinde kullanılan havuç suyu sayesinde tümörlerin büyümesi durmuş olup ikinci sekiz hafta seansı sayesinde, Kanser daha da iyileşiyor.

 

Kanser sorunu olan hastanın, %80’ni havuç %20′ si de taze Zencefil suyunu düzenli kullanıldığında ilginçtir, çünkü onun Skuamöz (Kabuklu-Pullu)hücreli tümörleri, insanın tabiatına göre ortadan kaldırılıyor.

 

Havuç neden Kansere karşı O kadar güçlüdür?

 

Havuç ve taze Zencefil, karotenoidler, Flavonoidler ve Falkarinol (Falcarinol) gibi fotoğraf kimyasalları ve antioksidan bakımından zengindir. Kandaki Karotenoid düzeylerindeki artış, hücrelerin kanserli olmasını önler. Flavonoidler antikanser etkileri nedeniyle bilinirler. Ayrıca kardiyovasküller hastalıkların ve gece görüşünün oluşumunu engellerler. Falkarinol (Falcarinol) hücreleri serbest radikallerin hasarına karşı koruyan güçlü bir antioksidandır.

 

Havuç suyu taze olarak sıkılıp ikinci dört ay seansına devam edilirse, Akciğer lenf düğümlerini normalleştirir. Sekiz ay boyunca 65-80 kilo olanlar günde üç su bardağı, 85 110 olanlar 4-5 su bardağı yemeklerden 40 dakika önce içmelidirler. Havuç suyunun %20’si taze Zencefil suyu olmalıdır. Sekiz aylık uygulama ile Kanserli hastanın durumuna ve tabiatına göre yapılan tahliller sonucu, kanserli hastanın her şeyi ortaya çıkar.

 

Havuç, lösemi hücreleri ile mücadele de etkilidir. En yaygın Kanser türlerini azaltmada etkili olabileceğini içerdiği kimyasallar sayesinde sonuç alınıyor.

 

Havuç , kaynatılacağı zaman, kesinlikle bıçakla kesmeyin, bütün olarak tencereye koyup haşlayın. Haşlama suyunu da için. Havuç çiğ olarak tüketilirse daha faydalıdır. Günde 130-200 gram arası yiyin.

 

Dört ay boyunca günde 4 su bardağı havuç suyu içen, ilk izlenim C T (Tomoğrafi) taramasından sonra ortaya çıkan sonuçlar kanserde herhangi bir artış, bazı tümör daralması ve şişmiş lenf nodları daha az olduğunu göstermiştir. Sekiz hafta havuç suyu kullandıktan sonra beş gün ara verip gerekli kontröllerden sonra ikinci sekiz hafta seansına devam edilir.

 

1- Havuç, en etkili ve renkli meyve suyu ile diyet tedavi yöntemidir.

 

2- Düzenli havuç tüketenler, saç büyüme sorunu yaşamaz ve saçınızın kepeklenmesini doğal olarak önler.

 

3- Parlak bir cilt için havuç suyu tüketin

 

4- Yağ yakmaya faydalıdır.

 

5- Doğal olarak dişlerinizi beyazlatır.

 

6- Bağışıklık sisteminizi, çiğ havuç ve suyunu tüketerek doğal arttırın.

 

7- Kolestrol seviyelerini azaltır.

 

8- Kanser ve şeker hastalıklarının tedavisinde ve önlenmesinde önemli bir etkiye sahiptir.

 

9- İçerdiği A Vitamini sayesinde, gözlerin görme oranını arttırır.

 

10- Karaciğeri temizler. Karaciğer iyi işlev gördüğünde yağ birikimini önler.

 

11- Kemik hastalıklarının şifaya kavuşmasında etkilidir.

 

12- Adetleri düzenli getirir.

 

13- Ağızda enfeksiyonların oluşmasını önler ve sağlıklı olmasını sağlar.

 

14- Yüksek oranda içerdiği A Vitamini sayesinde, kalp-Damar ve felç başlangıcını önleyebilir.

 

15- A Vitamini zenginliği sayesinde, iç organların astarını sağlıklı tutar.

 

16- Havuç suyu, zararlı safranın vücuttan atılmasını sağlar.

 

17- Havuç suyu, Ant-i Kanser ajanı gibi davranır ve vücudunuzu kansere yakalanmasını frenler.

 

18- Kilo almanızı frenler ve zayıflatmaya karşı doğal bir diyettir.

 

19- Hamileliğin son üç ay içinde çocuğu etkileyen tehlikeli enfeksiyonların şansını azaltır. Bu nedenle, hamile kadınlar günde 2-3 su bardağı havuç suyu içmelidir. İçilen havuç suyunun %20’si taze Zencefil suyu olarak içilmelidir.

 

20- Çocuklarda bağışıklığı arttırır. Üç yaşından büyük çocuğunuzun diyetine %70 Havuç, %10 taze Zencefil suyunu ve % 20 elma suyunu karıştırarak dahil etmek, çok iyi bir fikirdir.

 

21- Havuç ve taze Zencefil suyunu tüketerek oksijen taşıma kapasitesini arttırabilirsiniz.

 

22- Havuç tüketimi, cildinizin kurak ve yaraları azaltır. Cildiniz mat ve cansız mı görünüyor? Çaresi %80 havuç ve %20 marul suyudur.

 

23- Cildinizdeki sivilcelerden kurtulmak için, günde iki su bardağı havuç suyu içerek proğramınıza ekleyin.

 

24- Cildinizi beyazlatmak için, bir Türk kahvesi fincanı havuç suyuna iki çay kaşığı bal ilave edip tahta kaşıkla iyice karıştırıp, yüzünüze ve boynunuza parmak uçları ile dikine en az 15 dakika uygulayıp, 25 dakika sonra yüzünüzü yıkıyacağınız suya, bir çay kaşığı karbonat ilave edip yüzünüzü yıkayın. NOT: Bu işleme en az 8 gün devam edilmelidir.

 

25- Enfeksiyonla mücadele (A vitamini, hücre membranlarını (Dokuların ince tabakası) sağlıklı tutar ve onları hastalıklara neden olan mikroorganizmalara karşı daha güçlü hale getirir)

 

26- Astım, öksürük ve bronşitle doğal olarak savaşmak için, havuç suyunu süt ile eşit miktarda karıştırıp yemeklerden 30 dakika önce birer su bardağı tüketmek akıllı bir fikirdir.

 

27- Fotensivitenin azaltılması (Beta-Karoten) deriyi güneş hasarına karşı korur.

 

28- Havuç rendesi veya haşlanmış havuç yaraların üzerine antiseptik olarak uygulanır.

 

29- Havuç çiğ olarak Bal ile düzenli 20 gün tüketilirse, iktidarsızlığa yardımcı olur. Ayrıca havuç tohumu bal ile tüketilirse daha etkili olur.

 

30- Havuçtaki birleşik, Falkorinol Kolon Kanserini önlemede çok etkili sonuçlar verir.

 

31- Çocuk emziren annelerin sütünü arttırır ve çocukların hastalıklardan korunmasını sağlar.

 

32- Kalp ve damar sertliği sorunu yaşayanlar, havuç suyuna %20 taze Zencefil suyu ilave ederek 30 gün, günde üç su bardağı içilirse damarları genişletip, kalbe ferahlık verir.

 

33- Mide ve bağırsak kanaması sorunu olanlar, yemeklerden 40 dakika önce günde üç su bardağı havuç suyuna %20 taze Zencefil suyu ilave ederek içtiklerinde nasıl şifaya kavuştuklarına hayret edeceklerdir.

 

34- Kabızlık sorunu olanlar, çiğ olarak havuç tüketimine devam etsinler.

 

UYARI! Havuç’u ve suyunu kullanmadan önce, vicdan muhasebesi ahlakına sahip aile doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanırsanız daha faydalı olur. Bu bilgiler, destek amaçlıdır.

 

RAJASTHAN’DAN SÜTLÜ HAVUÇ HELVASI TARİFİ

 
1- Rendelenmiş 4 su bardağı havuç.
2- Bir Türk kahvesi fincanı toz Zencefil.
3- Dört su bardağı yağlı süt.
4- Dört yemek kaşığı Tereyağı.
5- Bir çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm.
6- 1/4 çay kaşığı tuz.
7- Yarımşar su bardağı Şanlıurfa fıstığı ve Kaju Fıstığı.
8- Bir çay kaşığı toz zerdeçal.
NOT: Kaju fıstığı yerine Payam (Badem) de kullanılabilir. Ayrıca şeker yerine tadlandırıcı olarak Bal kullanılması daha faydalı olacağını unutmayın?
UYARI! Helva kıvama geldikten sonra, Şeker yerine kullanacağınız Bal’ı ilave ederseniz daha lezzetli olur. Bal kaynatıldığı zaman, tüm vitamin ve faydalı değerleri gider.

 

HAZIRLANIŞI
Tencerenin tabanı ve kenarları Zeytinyağı ile hafif yağlanır. Önce süt sonra rendelenmiş havuç boşaltılır. Süt kaynamaya başlayınca, ateşi kısın havuç sütün %75 ni çekene kadar, ortalama 45 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.
Şekeri, toz Zencefili, kuru üzümü Tereyağını, Zerdeçalı ekleyip şeker eriyene kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırıp helva kıvama geldikten sonra ateşten indirip servis tabaklarına boşaltın. Öğütülmüş Şanlıurfa fıstığı ve Kaju fıstığı ile süsleyip servis yapın. AFİYET OLSUN.

 

Cümle Vatan şehitlerini, T. C.’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar dileriz.

 

KAYNAKÇA: Numan Aladağ’ın 1984-2016 yılları arası, Asya gezi notları.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun