PYD neden bombalanmıyor?

PYD neden bombalanmıyor?
28 Temmuz 2015 09:40

IŞİD teröristinin canlı bomba olup Diyarbakır”da 32 yurttaşımızın ölmesine neden olduktan sonra kuzey Suriye ile kuzey Irak’taki IŞİD yerleşim bölgeleri ve Kandil’deki PKK kampları TSK tarafından yoğun bir şekilde bombalanıyor, yoğun bir şekilde top atışına tutuluyor.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Yapılması gereken yapılıyor.

 

 
RTE tarafından yıllardır pusmuş(korkutulmuş,çekingen hale getirilmiş) bir şekilde kışlasına hapsedilen TSK çok geç kalmış olarak paslarını yavaş yavaş açıyor.

 
Milletimizin gazası mübarek olsun!

 
Ama bir şey eksik ve çok hatalı yapılıyor.

 
O da kuzey Suriye’de IŞİD hedefleri vurulup tahrip edilirken PKK’nın üçüz kardeşlerinden-diğerleri PYD ve PEJAK-PYD es geçiliyor.

 
Şu bilinen bir gerçek ki PYD kuzey Suriye’de bir bağımsız Kürdistan kurmak için mücadele eden ayrılıkçı terörist kitle.

 
Tıpkı Türkiye’deki PKK’nın Güneydoğu Anadolu’da özgür Kürdistan kurmak için yaptıkları terör gibi onlarda aynısını yapıyor.

 
İran’da da PEJAK denilen Kürtçü terör örgütü aynı yolla Kürdistan’ın doğu ayağını kurmak için terör etkinliklerinde bulunuyor.

 
Geçenlerde bir HDP’li yetkili kuzey Suriye ve kuzey Irak’taki sözde Kürt bölgelerinden Kürdistan federasyonu olarak bahsetmişti ki bunun anlamı Türkiye’deki sözde Kürt bölgesinde kuzey Kürdistan federasyonu olmuş oluyor.

 
Güya üç bölgede özgürlüklerine kavuştuktan sonra üç federasyon-Türkiye, Suriye ve Irak, İran-büyük Kürdistan devleti oluşacakmış.

 
Bunları elbette Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üstdüzey yönetici ve siyasal irade mensupları çok iyi bilmektedirler.

 
Bunları kısaca belirtmemdeki amacın okuyucuya anımsatmak içindir.

 
Şimdi gelelim esas işlemek istediğim konuya.

 
Tüm dünya ve Türkiye kamuoyu çok iyi biliyor ki kuzey Suriye’de IŞİD ve PYD teröristleri o bölgeye egemen olmak için kıyasıya çarpışmakta, yoğun bir şekilde birbirlerini katletmektedirler.

 
İki terörist grubun birbirlerini katletmesi Türkiye’nin hayrına olan bir durumdur.

 
Amerikan askeri literatüründe buna ”böcek yiyen böcekler” adı verilmiştir.

 
Yani Amerika dünyanın herhangi bir bölgesinde kendine zararlı olan silahlı unsurları yok etmek için kurup destek verdiği başka bir terör grubunu oluşturur; işte buna ”böcek yiyen böcekler” denir.

 
PYD demek PKK demek, her iki terör grubu da özkardeşler olarak birbirlerine sürekli destek vermektedirler.

 
Geçen yıl Kobane(Aynelarab)-kuzey Suriye’de Kürt bölgesi- olaylarında Diyarbakır’da kaç kişinin öldüğünü tekrar anımsamanızı isterim ki işin ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılsın.

 
Ayrıca kuzey Suriye’de PYD Kürtçü ayrılıkçı teröristler bölgede bulunan birkaç milyonluk Türkmen kardeşlerimizi-sayısını tam olarak anımsayamadım-katletmekte, göçe zorlamakta ve asimilasyona tabi tutmaktadır.

 
Suriye ve Irak’taki Türkmenler Türkiye’nin güvenliği açısından o kadar önemli ki onlar canlarını verirler ama ülkemizin başına en küçük bir zarar gelmesini istemezler.

 
Yani Türkmenler Türkiye’ye o kadar yürekten bağlılar.

 
Geçenlerde bir Türkmen ailenin küçük çocuğu Türkiye’de vefat edip kabristana defnedilince ”çok şükür Türkiye’de bir mezar yerimiz de oldu” sözü hepimizin yüreğini dağlamıştı.

 
Hemen lafı dolandırmadan doğrudan görüşümü belirtiyorum.

 
Suriye’de sadece IŞİD hedeflerine yönelik saldırı ve bombalama tamamen Türkiye’nin aleyhine olur çünkü Türkiye’yi bölüp parçalamak için PKK ile işbirliği halinde olan PYD’yi güçlendirirsiniz.

 
PYD’ye verilen güç, doğrudan PKK’ya verilen güçtür.

 
PKK neden PYD için Türkiye’de her tarafı savaş alanına çeviriyor?

 
Çok açık yazıyorum, PYD Türkiye için IŞİD’den çok daha tehlikeli.

 
IŞİD’in Türkiye’de uzanacağı-askeri anlamda-kolları yok ama PYD her saniye PKK ile elele işbirliği halinde birlikte kanlı terör eylemlerinde bulunuyorlar.

 
Yani kısaca bizim için IŞİD, PYD teröristlerini katleden terör grubu olarak ‘’böcek yiyen böcekler” konumundadır.

 
IŞİD yok edilmesin mi?

 
Elbette yok edilmesi gerekir.

 
Ama eşzamanlı olarak PYD teröristleri de etkisiz hale getirilmeli yani mevzileri yoğun bir şekilde vurulmalıdır.

 
Aksi, Suriye’de PKK’nın da desteği ile öyle güçlü bir hale gelir ki bir daha oradan söküp atamazsınız.

 
Hem Suriye’de yaşayan Türkmenleri toptan katlederler, hem de Türkiye’ye daha çok silahlı teröristler gönderirler.

 
Askeri strateji olarak dengeyi kuramadığınız taktirde hep sıkıntıda kalırsınız.

 
Birbirlerine düşman ve her ikisi de size düşman iki gruptan birini imha ederseniz, imha ettiğiniz ölçüyle doğru orantılı olarak öbür düşman güç kazanır ve bu gücü size hiç çekinmeden derhal yansıtır.

 
Eczacı ve doktorların çok iyi bildiği bir metafor-benzetm-yapmak istiyorum.

 
Doktor bir hastasında enfeksiyonel durum teşhis ederse hepinizin bildiği gibi antibiyotik uygulaması yapar ama bir durumu gözönünde bulundurur ve birden fazla bakteri veya virüsün olup olmadığını tespit eder.

 
Diyelim ki birden fazla bakteri varsa ve verdiği tek antibiyotik bunların tümünü yok etmiyorsa, bunun yanında diğer bakterileri yok edecek ek antibiyotikler verir.

 
Çünkü vücutta bakterilerin bir türü yok edilir, diğerleri kalırsa daha güçlenir ve yeni ağır sorunlara yol açarlar.

 
Dolayısıyla diğer bakteriyel unsurlarda daha zayıf durumdayken yok edilir.

 
İşte bunun gibi IŞİD bakteriyel mikroplarını yok ederken, eğer PYD bakterilerine karşı gerekli antibiyotikleri kullanmazsanız onları tıpkı hastalıklarda olduğu gibi daha güçlü hale getirir, birdaha da tedavi olanağı bulamazsınız.

 
Tıpkı hastalıklarda olduğu gibi IŞİD ve PYD bakteri grupları eşzamanlı yok edilmelidir.

 
İktidarlarının devamı için ABD güdümlü politikaları ile dün gaflet, dalalet hatta ihanete varan bir açıklama yapan kukla Başbakan Davutoğlu, kuzey Suriye’deki ucu ta kuzey Irak’a kadar uzanan Kürt koridorundan ve PYD’nin varlığından rahatsız olmadığını açıklamasına rağmen, bu bataklıkların ve Türkiye karşıtı oluşumların yıllardır RTE ve emrindeki güruhu tarafından beslenip yapılandırıldığını biliyoruz ama biz yine de Türk Ordusu’na güveniyoruz.

 
RTE ve güruhu hesap vermekten kurtulamayacak.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!