Putin’in de tapesi çıktı

Putin’in de tapesi çıktı
18 Nisan 2014 14:08

Rusya’nın Sesi haber sitesinin Danimarka’nın Fyens gazetesinden aktardığı habere göre, şu anki NATO Genel Sekreteri Fogh Rasmussen gerçekten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sesini kaydetti, ancak bunu bilerek yapmadı.

 

Bununla ilgili olarak “Perde arkasındaki Fogh” filminin yönetmeni Christopher Guldbrandsen’in gazetecilere yaptığı açıklamalara göre, olay 2002 yılında AB’nin doğudaki genişlemesinin görüşüldüğü Brüksel’de meydana geldi. Anders Fog Rasmussen görüşme sonrası basın toplantısına katıldı ve o zamanlar Danimarka televizyon kanalı DR 2’de çalışan Guldbrandsen bizzat ona mikrofonu tuttu.

 

Gazeteciye göre, Rasmussen bir ara onun ceketine mikrofon takılı olduğunu unuttu ve Putin’e karşı birkaç özel ifadeler sarfetti. Guldbrandsen daha sonra NATO Genel Sekreterliği görevine gelen Rasmussen’in Rusya Devlet Başkanı ile ciddi bir şey görüşmediğini belirtti ve “Onlar gazeteciler hakkında konuştu. Rasmussen şaka ile karışık Rus basınının Danimarka basını kadar eleştirisel olmadığını söyledi. Putin ise cevap olarak onların hepsinin aynı olduğunu belirtti” şeklinde konuştu.

 

BU OLAYDAN SONRA NASIL GÜVENEBİLİRSİNİZ

 

Putin dünkü “Canlı yayın hattı” programında Rasmussen’in gizli olarak onun sesini kaydettiğini dile getirmiş ve konu hakkında “Şu an NATO Genel Sekreteri olan Sayın Rasmussen’in bir zamanlar Danimarka Başbakanı olduğunu bilirsiniz. O benimle görüşmek istemişti, ancak o görüşme plan dışıydı. Ben kabul ettim, buluştuk, konuştuk. O meğersem yanına ses kayıt cihazı almış, gizli bir şekilde konuşmalarımızı kaydetmiş, sonra ise basında yayınlatmış. Ben kulaklarıma ve gözlerime inanamadım. Ne saçma olduğunu anlıyor musunuz? O bana bu konuşmaları tarih için kaydettiğini açıkladı. Bunu tarih için kaydettiyse ben bundan memnunum. Ama tabii ki hiç olmazsa önceden haber verebilir veya bu konuşmaları yayınlamak için izin isteyebilirdi. Bu olaylardan sonra nasıl güvenebilirsiniz?” ifadelerine yer vermişti.

 

Kaynak: Odatv