Putin, Türkiye’ye ticari ve turistik kısıtlamaları kaldıracak

Putin, Türkiye’ye ticari ve turistik kısıtlamaları kaldıracak
29 Haziran 2016 15:00

Kremlin, aylar sonra ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’ye yönelik ticari ve turistik kısıtlamaları kaldıracağını duyurdu.

 

 

 

Kremlin’den yapılan açıklamada Putin’in Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı kısıtlamaların kaldırılması için bakanlar kuruluna talimat vereceği belirtildi.

Açıklamada, Putin’in, Erdoğan’ın özrü ardından ikili ilişkilerdeki ‘kriz faslı’nı kapatmak için uygun ortamın oluştuğunu belirttiği de kaydedildi.
Antalya’daki turist kaybı yüzde 98.5’e ulaşmıştı

 

 

24 Kasım tarihinde Suriye sınırında ‘Türkiye hava sahasını ihlal ettiği’ gerekçesiyle Türk F16’sı tarafından bir Rus jeti vurulmuş, uçağın bir pilotuyla kurtarma çalışmalarına katılan bir asker hayatını kaybetmişti.

Karşılıklı restlerin ardından Rusya, Türkiye’ye yönelik ticari kısıtlamalar getirmiş, özellikle son dönemde Antalya’daki Rus turist kaybı yüzde 98,5’e ulaşmıştı.

 

 

Bölge esnafı, son günlerde turist sıkıntısından ötürü protesto gösterilerine başlamıştı.

Rusya Türkiye’nin özür dilemesini, izahatta bulunmasını ve hayatını kaybeden pilotun ailesine tazminat ödemesini istemişti.

Pazartesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rus uçağının düşürülmesinden ötürü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den özür dilediği açıklanmıştı.