Protezine haciz gelen Gazi’ye uygulanan zulüm bitmiyor

Protezine haciz gelen Gazi’ye uygulanan zulüm bitmiyor
22 Ekim 2014 12:41

Protezine haciz gelen Gazi’nin hesabına 135 bin liradan kesinti yaparak 98 bin TL yatıran SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), bankanın ödeme yapması için de 8 Kasım’a kadar paraya bloke koydu. Sebebini ise; prosedür!

 

 

Vatani görevini yaptığı Hakkari Çukurca’da 1996 yılının Temmuz ayında PKK’lı teröristlerin karakola saldırısı sonucu 16 asker şehit şehit oldu, Bülent Kocaoğlan’ın da aralarında bulunduğu 21 asker yaralandı. Ağır yaralanan Kocaoğlan, Hakkari ve Ankara GATA’da, uzun tedavi sürecinin ardından mucize eseri hayatta kaldı, ancak sol bacağını diz üstünden kaybetti.

 

 

Bülent Kocaoğlan o dönemde takılan protez bacakla ayağa kalktı, devlet memuru olarak çalışmaya başladı, evlenip yuva kurdu. Bu evliliğinden dünyaya gelen 3 çocuğu ve eşiyle, kedisine yepyeni bir dünya yaratan Kocaoğlan, Çanakkale’deki görevinden emekli olduktan sonra ise, tekrar memleketi Kiraz’a yerleşti. Bülent Kocaoğlan torba yasada yer alan, ‘gaziler var olan protezlerin en gelişmişini kullanabilir’ düzenlemesindeki haktan yararlanmak için, günlük yaşamında büyük kolaylıklar sağlayan, hareket edebilen ve düşmesini önleyen 135 bin lira değerindeki protez bacak taktırdı. Ancak bunun için 50 bin TL kredi çekip, medikal firmasına ön ödeme yaptı. ve SGK’dan yeni protez bacağın bedelini ödemesini bekledi. Kısa sürede ödeme yapılacağını sanan Bülent Kocaoğlan’a, beklediği ödeme yapılmadı. Bankadan çektiği kredini borcunu da ödeyemeyince, hakkında icra takibi başlatıldı. Yaşadığı bu durumu tüm kurumlara aktarmasına rağmen sorununa çözüm bulamayan Bülent Kocaoğlan, sıkıntısını sosyal medyada paylaştı.

 

 

İnceleme sonrasında SGK, protez bedeli olarak 135 Bin TL yerine, yeni düzenlemedeki kurala göre 98 Bin TL için bankaya ödeme talimatı verdi. Yetkililerden bu bilgiyi aldıktan sonra banka şubesine giden Kocaoğlan, birkez daha hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü bu tür ödemelerin her ayın 8’i ile 14 arasında yapılması nedeniyle paraya bloke konulduğunu öğrendi. Bülent Kocaoğlan, tekrar SGK yetkililerini arayıp uygulamanın nedinini sorduğunda ise, “prosedür” cevabını aldı.

 

 

FARK İÇİN BİNALİ YILDIRIM SÖZ VERMİŞ

 

 

Sorunun artık giderilmesini isteyen Kocaoğlan, “Zaten hakkım olan 135 Bin TL idi. Ama sonra kesintiye gittiler. Ben onu düşündüğüm sırada, bir de bu gecikme çıktı. Faiz işliyor bir yandan. Aradaki 37 bin TL fark için eski bakan Binali Yıldırım söz verdi. Eğer o yardım etmezse, ne yaparım bilmiyorum?” dedi.