Protez Göz Nedir?

Protez Göz Nedir?
20 Mart 2020 21:07

Fonkisoyunu kaybeden gözlerde özellikle kozmetik açıdan sıkıntılı ise alınıp yerine takılan göz e protez göz denilmektedir. Protez göz kaza ve herhangibir sebebten dolayı gözünü kaybetmiş hastalarda kendilerini psikolojik açıdan iyi hissetmesi için yapılan bir protezdir. Bu ürünüler sağlıklı insanlar için ne kadar gereksiz olarak düşünülüyor olsada kozmetik acıdan problem yaşayan hastalar için oldukça önemli bir yerdedir.

 

Protez Göz Nasıl Yaptırılabilir?

 

Protez göz yaptırmak için öncelikle protez göz ameliyatı yaptırılması gerekmektedir bu ameliyatı sizin gözünüzün içine protezin oturtulması için ufak bir metaryel takılmaktadır. Daha sonrasında aradan yaklaşık 1 ay geçtikte sonra göz protezine uygun hale gelmektedir. Daha sonrasında İstanbul Protez Göz Merkezi ne başvuru yaparak ölçünüzün alınmasını sağlayabilir ve 3 İş günü içerisinde teslim alabilirsiniz.

 

Protez Göz Zararlı mıdır?

 

Protez gözün hiçbir zararı yoktur ve ameliyatını yaptırmış olan tüm hastalar bu protezi yaptırabilmektedir. Göz protezinde kullanılan malzeme aynı dişte kullanılan malzemeye benzer hatta birebir aynıdır. Bu yüzden hiçbir zararı bulunmamaktadır.

 

Protez Göz Merkezi Nasıl Seçilir?

 

Protez göz merkezi seçerken sadece önceden yaptığı işlere dikkat etmeniz yeterlidir, zaten çok ay sayıdı merkez bulunmaktadır bunların en çok ziyaret edilenlerinden bir kacını sizlerle paylaşalım, istanbul protez göz merkezi ne göz atabilirsiniz.

 

Protez Göz Fiyatları Nedir?

 

Protez göz fiyatları merkezden merkeze değişmektedir. Biz burada sizinle ortalama bir rakam paylaşabiliriz Türkiyede bu rakamlar ortalama 3500 ila 5000 Tl arasında değişmektedir. Fakat Avrupa ülkelerinde bu rakam ortalama 4000$ seviyelerindedir.

 

Protez Göz Kaç Yaşında Yaptırılabilir?

 

Protez göz 3 ila 70 yaş arasında sağlıklı her bireyde yaptırılabilir, ancak seneler geçtikçe gözün ölcüsü değişmektedir. Örneğin 3 yaşında yapılan bir protez size 5 yaşında uygun olamayabilir. Bunun için yeni göz protezi yaptırmanız gerekmektedir.

 

Göz Protezleri Hakkında Detaylı Bilgi İçin Hemen Göz Atabilirsiniz: https://www.istanbulprotezgozmerkezi.com/