Prostat tedavisi ve yaz mevsimi

Prostat tedavisi ve yaz mevsimi
28 Mayıs 2014 09:21

Yazımızın konusu, Prostat tedavisi ve yaz sezonu hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl 1995-Haziran Borneo adası- Balıkpapan Şehri: Balıkpapan da ikamet eden Uygur Türk’lerine dört günlük misafirliğim esnasında soydaşlarımızın doğal yollarla prostat tedavisini yaptıkları dikkatimi çekti! Soydaşlarımızdan edindiğim bilgileri sizlerin bilgisine sunup paylaşacağım.

 

Balıkpapan’nın 74 km. batısında ki bir köy de ikamet eden, 78 yaşında olan kimya mühendisi Abdurrahman Ebubekir isminde ki soydaşımız, prostat’ı tedavi etmek için yaz sebze ve meyvelerinden faydalanmayı ihmal etmemeliyiz önerisinde bulunuyor.

 

PROSTAT RAHATSIZLIKLARI:

 

Yaşlıları en çok rahatsız eden prostat denen iktidarsızlık salgı bezinin mikrop kapmasıdır. A ve C vitaminlerinin eksikliği prostat mikroplanmasına sebep olduğu, modern tıp tarafından onaylanmıştır. Bu çeşit prostat mikroplanmaları, düzenli beslenmenin, düzenli yapılması ile şifaya kavuşur. Prostatitis denen prostat mikroplanması bakımında, doktorunuzun da görüş ve düşüncelerine baş vurup, günde kaç ünite A vitamini kullanacağınız rakamı ve 400 mg. C vitamini kullanılır. Prostat hastalıklarına ve ağrılarına sebep olan kabızlık ilk sırada yer alır. Kabızlığı tedavi etmek için, başta arı poleni olmak üzere, lif oranı yüksek diğer sebze ve meyveleri tüketmeye özen göstermeliyiz. Eğer ki, lif oranı yüksek yiyecekleri ihmal edersek, o zaman acı çekiyorum diye ailesini ve yakınlarını rahatsız etmeye hakkı yoktur. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Hadis-i şeriflerinde, ”İlaç yerine iradenizi kullanın” buyuruyor. Jet hızı ile iyileşmeyi tercih ettiğinizde, ağrı kesici ve yan etkili kimyasal içerikli ilaç kullanmaya o zaman devam edin. Takdir sizindir!

 

Yukarıda açıkladığımız basit değişiklikler prostatit ağrılarını azaltır. (Antibiyotiklerle tedavi edilip iyileşmeyen insanların tabiatına göre bazı prostatitlerde ”Arı poleni” nin beklenenin üzerinde faydalı olduğu görülmektedir.)

 

Yaşlılıkta karşılaştığımız bir çok sağlık problemi, doğal beslenme programı düzenleyerek önlenir ve iyileştirir.

 

Türk milletinin karekterinde, kısa yoldan amacına ulaşmak ve en iyi yolu bulma hevesi vardır. ”Doymak bilmez bir mide, zararlı bir kaynak olduğunu göstermektedir. Beyin ya da bedeni ilgilendiren bütün hastalıkların da membasıdır.” Bir örnek verelim: Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Elazığ ve Trabzon’a 15-20 gün misafir olduğunuz zaman, başta şeker hastalığı olmak üzere, bir çok hastalığa yakalanabilirsiniz. Bu dört ilimiz de aynı duygu ve düşünceleri taşıyor. Çünkü; 23-46-61-63’ün Ruhunda misafirperverlik vardır. Bu 4 ilimizde hastalıklara yakalanma daha çok oluyor.

 

Prostat Kanseri, Büyümesi ve İltihabından korunmak için, Balıkpapan da ki, soydaşlarımızın tükettikleri meyve ve sebzeler:
Her sofrada sebze ağırlıklı çorba vardır. Arı poleni ve Hıyar, prostat hastalıklarının tedavisi için, ana aktif maddeleridir. Arı poleni tüketmek en akıllı seçimdir. Kereviz, maydanoz kökü ve yaprakları, Biberiye (Rosemary), Enginar göbeği ve yaprakları, brezilya biberi yaprakları, Eğir (Propolis) extactı, Hıyar (Salatalık), Kayısı, Armut, Elma, Taze yeşil-kırmızı biber, Pırasa, Semizotu ve Kuru soğan. Lif oranı yüksek ve kabızlığa neden olmayacak her türlü yaz sezonu yiyeceklerinden faydalanmayı ihmal etmemeliyiz. Ayrıca prostat rahatsızlıklarına yakalanmayı istemiyorsanız, bol bol sıvı tüketin.

 

Harran ve Baskil ekseninde, halen sebze ve meyve tüketim kültürünün yaygınlaşmaması dikkat çekicidir! Bu da, modern tarım ve reel sektöre önem verilmediğini ve tüketim ile hizmet sektörüne ilgiyi arttırıp, kanıtlıyor. Türkiye’nin Milli ve manevi değerlere bağlılığın önde gelen illerinden, Elazığ ve Trabzon da sürekli göç olması ayrı bir stratejik önem taşıyıp, dikkat çekicidir! Ayrıca dünyanın 4’cü Kutsal şehri Şanlıurfa’yı da sessiz sedasız göçe ilave edebiliriz. Modern tarıma ve ağaçlandırmaya önem verilmediği takdirde, başta prostat ve diğer hastalıkların yaygınlaşmasına sebep olmanın başında geliyor.

 

Cümle Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, maden şehitlerini ve atalarımızı Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

 

Cenab-ı Allah, İslam alemini, bu Mübarek günlerde duasını kabul eden kullarından eylesin.

 

HADİS-İ ŞERİFLER-ÖZDEYİŞLER

 

Lanet olsun paraya pula kul olanlara. (Hadis-i şerif)
Kimsecikler, bir bilgiyi yaymaktan daha üstün bir sadaka veremez. (Hadis-i Şerif)
Bilgi elde etmeye uğraşan kişi, Müslümanlığın direğidir. (Hadis-i şerif)
İnsanların sıkıntılarına katlanmak,Allah’ü Teala’nın beğendiği, Resulullah’ın sevdiği ve evliyanın özendiği bir ahlaktır. (Mevlana Hz.)
Can sıkıntısı, dünyaya tembellikle beraber gelmiştir. (Jean de La Bruyere)
İnsanı daha az değil, tabiatı daha çok severim. (Lord Byron)
Cüzdan muhasebesi, ya bir gün başımızın belası veya çiftlik kahyamız olur. (Numan Aladağ)

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun