Profesyonel SEO Hizmetleri

Profesyonel SEO Hizmetleri
29 Temmuz 2020 10:51

Profesyonel SEO çalışmaları, Google’ın arama motoru algoritmalarında yapay zeka kullanmaya başlaması ve algoritmalarını kullanıcı deneyimini iyileştirecek şekilde düzenlemesi ile birlikte daha önemli hale geldi. Google’ın hızlı sonuç almaya yönelik SEO çalışması yapan siteleri cezalandırmaya başlamasıyla; profesyonel SEO hizmetinin önemi de daha iyi anlaşıldı.

 

Google’da başarı sağlayabilmek için hem içeriklerin kalitesi ve kullanıcı deneyimi hem de sitenin kalitesinin artırılması gerekiyor. SEO çalışması kapsamında yapılan optimizasyonlar ise bu noktada daha belirgin hale geliyor. Bir web sitesini kapsamlı şekilde ele almak; içerik, tasarım, görsel kullanımı, site hızı gibi tüm faktörleri göz önünde bulundurmak ve sitenin dış bağlantıları ile domain kalitesini artırma gibi çalışmaları gerektiriyor. Basit düzeyde yapılan SEO çalışmaları, backlink odaklı olduğundan, istikrarlı bir başarı sağlamadığı gibi, sıralamalarda gerilemeye de neden olabiliyor.

SEO’da Nasıl Başarı Sağlanır?

Arama motoru optimizasyonunda başarılı bir noktaya gelebilmek için yapılan temel çalışmalar şunlardır:

  • Sitenin detaylı olarak analiz edilmesi,
  • SEO analiz aracı kullanılarak eksiklerin incelenmesi,
  • Sitedeki hata ve eksiklerin giderilmesi,
  • Tasarım, site hızı, kodlama yapısı bakımından sitenin kullanıcı deneyimi (user experince) konusundaki başarısının artırılması

Detaylı bir analiz yapıldıktan ve site içindeki hatalar giderilmeye başlanırken; sitenin arama motorları gözündeki kalitesini ve değerini yükseltmek için de site dışı SEO çalışmaları yapılır. Halihazırda faaliyet gösteren bir web sitesini analiz etmek ve SEO uyumlu hale getirmek için yapılması gereken çalışmalar oldukça kapsamlıdır. Bununla birlikte, bir web sitesini SEO uyumlu şekilde tasarlamak ve geliştirmek için yapılan çalışmalar genellikle daha kısa sürede tamamlanır.

Profesyonel SEO hizmeti kapsamında; sektöre bağlı çalışmalar birçok kriter değerlendirilerek yapılır ve bu doğrultuda bir yol haritası çıkarılır. Profesyonel olmayan SEO uzmanları ise daha basit düzeyde çalışmalar yaptıklarından uzun vadede başarı sağlanması ve sıralamalarda bir istikrar elde edilmesi pek mümkün olmaz. Kurumsal SEO çalışmaları için profesyonel olarak faaliyet gösteren SEO ve dijital pazarlama firmalarını tercih etmek gerekir. Basit düzeyde yapılan ya da backlink odaklı şekilde gerçekleştirilen çalışmalar Google arama motoru tarafından spam olarak algılanabilir veya cezalandırılabilir.