Prof. Okyay: AVM kararı için 1-2 hafta daha beklense iyi olurdu

Prof. Okyay: AVM kararı için 1-2 hafta daha beklense iyi olurdu
6 Mayıs 2020 10:06

Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan ikinci bilim kurulunda yer alan Prof. Dr. Pınar Okyay, AVM’lerin 11 Mayıs’ta kepenk açması kararının kendilerini de şaşırttığını belirtti. Okyay, “Biz daha çok 19 Mayıs sonrası bu konuyu masaya yatırırız diye bakıyorduk; 1-2 hafta daha beklense iyi olurdu” dedi.

 

 

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, ‘Bir kişinin enfekte ettiği sayı da birin altına indi’ başlığıyla yayımlanan yazısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın İstanbul’da bir kişinin 16 kişiyi enfekte ettiği şeklindeki açıklamasını hatırlattı.

“Salgının yüzde 60’ını göğüsleyen İstanbul öncelikli olmak kaydıyla, Türkiye genelinde bu sayı hangi noktaya geldi? Bilim Kurulu ve bünyesindeki Salgın Yönetim Kurulu üyesi de olan halk sağlığı doktoru Prof. Dr. Pınar Okyay’a dün bu soruyu yönelttim” ifadesini kullanan Sarıkaya, şöyle devam etti:

 

“Önce bir noktaya dikkat çekti.

 

Son dönem sanki salgın tükenmeye yüz tutmuş, her şey olmuş bitmiş gibi bir davranış sergilendiğini, bunun riskli sonuçlar doğurma ihtimalinin bulunduğunu anımsattı.

AVM kararının kendilerini de şaşırttığını belirtti, ‘Biz daha çok 19 Mayıs sonrası bu konuyu masaya yatırırız diye bakıyorduk; 1-2 hafta daha beklense iyi olurdu’ dedi.