Prof. Kara, vaka artışı konusunda sonbaharı işaret etti

Prof. Kara, vaka artışı konusunda sonbaharı işaret etti
19 Haziran 2020 19:36

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yeni tip Koronavürüs (Covid-19) salgınının seyrini değerlendirirken, şu anda hastaneye başvuran hastalarda, salgının başladığı dönemdeki hastalardan daha hafif semptomlar görüldüğünü kaydederek, “Virüsün özelliklerine ve gidişatına bakınca doğası gereği sonbahar ve kış aylarında artış yapma ihtimali var gibi görünüyor. Bugünkü izlenime göre, kasım ve aralık gibi artış olacağını söyleyebiliriz. Hastaların belirtilerinde mi artış olacak yoksa mevsimsel olarak solunum yolu enfeksiyona bağlı olarak mı gelecekler bilemeyiz. Ama bireysel olarak ben mevsimsel özellikler yüzünden gelebilecekleri izlenimine sahibim” dedi.

 

 

Bilim Kurulu üyesi Prof. Kara, normalleşme aşamasına geçen Türkiye’de salgının gidişatını NTV’de değerlendirdi.

Vaka sayısındaki artışa değinen Kara son 3 gündür sayılarda düşüş olduğunu kaydederek, daha net bir açıklama için önümüzdeki günlere bakılması gerektiğini söyledi.

Kasım-aralık aylarında yaşanabilecek artışa karşı da uyaran Kara, şöyle konuştu:

“Bugün klinik bulgular daha hafif. Bugüne kadar çok fazla deneyim kazandık. İlaçlar ve uygulama konusunda… Eskiyle karşılaştırdığımızda rakam benzer görünebilir ama çok daha iyi durumdayız. Türkiye rakamlarda aşağı inişi sağlanmıştı biraz yükselmemiz oldu ama son 3 günde biraz aşağı indi. Yine de bunu söylemek için erken, biraz daha indiğini görmek lazım.