Prof. Dr. Sami Selçuk: Yargıtay yozlaştı hukukun durumu içler acısı

Prof. Dr. Sami Selçuk: Yargıtay yozlaştı hukukun durumu içler acısı
29 Mart 2015 09:36

Sami Selçuk, Yargıtay’ın yozlaştığını söyledi. Hukukun durumunu ‘içler acısı’ olarak nitelendirdi. “518 üyeli Yargıtay’ın yeryüzünde olmadığını vurguladı. Basın Konseyi Başkanı Türenç de “Yargılanan gazeteciler için mücadeleden yorulduk” dedi

 
Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, Yargıtay’ın yozlaştığını açıkladı.Basın Konseyi Seçimli Üyeler Genel Kurulu Toplantıs’ına katılan Prof. Dr. Selçuk İfade Özgürlüğü ve Demokratik Gelişim İçinde Türkiye konulu konferans verdi.

 

 

 

250 İLE BIRAKTIM ŞİMDİ 518

 

 

Selçuk “Türkiye’deki hukuk içler acısı. Şu anda 518 üyesi olan bir Yargıtay yeryüzünde yok. Türk Yargıtay’ına gelen dava sayısının toplamı bütün dünya yargıtaylarına gelen dava sayısının toplamından fazla. Bir kurum ancak bu kadar yozlaştırılabilir. Ben 250 ile bıraktım şimdi 518. Bir kurum bu kadar yozlaştırılabilir mi? Gerçekten durum yürekler acısı. Danıştay’ın durumu da öyle” şeklinde konuştu.

 

 

BASIN ZOR SÜREÇTEN GEÇİYOR

 

 

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, halkın bilgi alma hakkının tam anlamıyla sağlanamadığını vurguladı. Türenç, “Türk basın dünyası çok zor bir sürecin içinden geçmekte. İfade özgürlüğü, haber verme ile halkın bilgi alma hakkı ne yazık ki tam anlamıyla yaşanamamakta. Son yıllarda tutuklu veya tutuksuz yargılanan gazeteciler için mücadele yapmaktan yorulduk” şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak: Bugün / Yunus Tiryaki