Prof. Dr. Mehmet Ceyhan uyardı: Bunun şakası yok, maskesiz, mesafesiz her temasın bir sonucu olacak

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan uyardı: Bunun şakası yok, maskesiz, mesafesiz her temasın bir sonucu olacak
8 Haziran 2020 11:23

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, normalleşme adımlarının atılmasıyla ortaya çıkan sosyal mesafe kuralı ihlallerini değerlendirerek ciddi uyarılarda bulundu

 

 

Hacettepe Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sahilde mesafeyi hiçe sayarak eğlenenler ile ilgili ve çocuğuyla maskesiz minibüse binen kadınla ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu.

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Ceyhan, tedbirlerin kaldırıldığı İran’da vaka artışlarının görüldüğünü hatırlatarak “Bunun şakası yok. Maskesiz, mesafesiz yapılan her temasın bir sonucu olacaktır” uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, çocuğuyla minibüse maskesiz binen kadının görüntülerini izlediğini söyleyerek “İzledim onu. Kabul edilemez bir şey. Bir süre sonra da insanlar da çekinmeye başlayacak. Kesinlikle devletin yaptırım getirmesi lazım,” dedi.

 

CADDEBOSTAN’DAKİ GÖRÜNTÜLER

 

Ceyhan şöyle konuştu:

 

Ben maskemi takmıyorum istersen yaklaşma” gibi konuşmalar son derece yanlış. Devletin yaptırım uygulaması lazım. Yavaş yavaş insanlarda aldırmamazlık görüyoruz. İran da vaka sayılarını düşürmüştü. Tedbirleri kaldırmıştı. Şu anda İran ilk vaka sayılarından daha fazla vaka sayılarını görüyor. Caddebostan’daki görüntüler vaka sayıları artırır mı azalmasını mı engeller bunu 1-2 hafta içerisinde göreceğiz ama mutlaka bir olumsuz etkisi olacak. Demek ki şunu gördük. İnsanların isteğine bırakarak olmuyor. Bunun şakası yok. Maskesiz, mesafesiz yapılan her temasın bir sonucu olacaktır. Kabul etmek lazım ki herkes böyle değil. Belli davranışlar sergiliyor. Son derece dikkat eden uygulayan sorumluluk insanlar da var. Buna yönelik bir önlem geliştiriliyor.

 
Plajlarda maske takmak kolay bir şey değil. Kimsenin 1 metre yanına şezlong koyacağım deme hakkı yok. Onlara yaptırım uygulanmalı. Bunu bozan insanlara bir kontrol yaptırım mekanizması geliştirilmeli. 1.5 metrede yakın maskesiz temas kuran insanların sorun oluşturacağı kesin zaten. 2 metreye çıkarılırsa bu mesafe 2 misli daha fazla koruyor bu sizi.