Prof. Dr. Ercüment Ovalı ilacın adını açıkladı!

Prof. Dr. Ercüment Ovalı ilacın adını açıkladı!
17 Nisan 2020 08:20

Korona virüsü tedavi edecek ilaç için çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, müjdeli haberi verdi. Ovalı, Dornaz Alfa isimli ilacın hastaların tedavisi için kullanılacağını duyurdu.

 

 

Korona virüsle mücadelede çok önemli bir gelişme yaşandı.

Çalışmaları Sağlık Bakanlığı’nca onaylanan ve Twitter hesabından son dakika açıklaması yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yaklaşık 1 aydır üzerinde çalıştıkları ilacın tedaviye kullanılmaya başlanabileceğini ve ilacın isminin Dornaz Alfa olduğunu duyurdu.

Ovalı daha önce 23 Nisan’da açıklama yapacaklarını ifade etmişti ancak ilacın beklenenden daha etkili olması üzerine hemen tedavilerde kullanılması için erken açıkladıklarını söyledi.

Diğer yandan Ercüment Ovalı, Dornaz Alfa’ya ait projesine ait ilk sonuçları 23 Nisan’da duyuracaklarını belirtti.

 

Prof. Dr. Ovalı, şu ifadeleri kullandı:

“1 aydır lab.da çalıştığımız bir ilacın ismini 23 nisanda açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyorki insanların hayatını kurtarabilir. Insanların hayatından gün çalmak istemedik..Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarima tesekkur ederim

Bu müjdeyi aslında Tübitak’ in düzenlediği konuşmamda ilacin ismini vermeden soylemistim.. Youtube da izlerseniz göreceksiniz.

15 martta başlayıp,5 nisanda proje haline getirdiğimiz Dornaz Alfa projesine ait ilk sonucları 23 nisanda açıklayacağız.”

 

 

q-010

2

DORNAZ ALFA NEDİR?

Dornaz alfa, DNA’yı seçici olarak klivaj eden bir enzim olan rekombinant insan deoksiribonükleaz I’nın oldukça saf bir çözeltisidir. Dornaz alfa, kistik fibroz hastalarının balgam / mukusunda bulunan DNA’yı hidrolize eder ve akciğerlerdeki viskoziteyi azaltır ve salgıların daha iyi temizlenmesini sağlar.