Pozantı saldırısında son durum

Pozantı saldırısında son durum
22 Ağustos 2016 17:22

Pozantı saldırısında PKK yöneticilerine 12 müebbet ve asırlık hapis cezaları istendi

 

 

 
ADANA’da 2 polis memurunun şehit edildiği Pozantı ilçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen terör saldırısının ardından başlatılan soruşturmada, aralarında PKK terör örgütünün elebaşları dahil 6 kişi hakkında 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 159’ar yıl hapis istemiyle Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılıp ‘yakalama kararı’ çıkartıldı.

Bir grup PKK’lı terörist, 31 Temmuz’da Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada, polis memurları 32 yaşındaki İsa İpek ile 29 yaşındaki Serdar Kazar şehit oldu. PKK’lı Ali Baybariz ve Yakup Nas ise ölü ele geçirildi.

 

 

Cumhuriyet Savcısı, saldırıyla bağlantıları olduğu saptanan PKK terör örgütünün yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık, Hülya Oran, Zübeyir Aydar, Duran Kalkan ve Remzi Kartal hakkında ‘Kasten öldürme, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, tasarlayarak öldürme, yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kişiyi öldürme, resmi belgede sahtecilik, izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etmek, nakletme satma’ suçlarından iddianame hazırladı.

Şüphelilerin 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 159’ar yıl hapis cezasının istendiği iddianamede, saldırının terör örgütü hiyerarşisi içerisinde gerçekleştiği belirtildi.

Dava, Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.

 
TARSUS(Mersin), (DHA)