Popüler Diyetler

Popüler Diyetler
25 Nisan 2017 12:04

Merhaba arkadaşlar. Yaz ayı geliyor ve çoğu insanda yaz ayına fit girmek için bazı arayışlar içine çoktan girmiş durumda.

 

 
Hiç şüphesiz çoğumuz kış ayına girdiğimiz zaman kilo almaya başlıyoruz. Bunun sebebi de genellikle hava şartlarına bağlı olarak, yapmış olduğumuz hareketleri sınırlardırmaktan kaynaklanmaktadır. Havaların sürekli kapalı, yağışlı olması, havanın erken kararması gibi etkenler hareketlerimizin kısıtlanmasına engel olan büyük etkenler arasındadır.

 
Havaların güzelleşmesi ile durum tam dersine dönüyor desek yeri olur. Çiçeklerin açması havanın ısınması, bizlerde sürekli dışarı çıkma isteği uyandırmakta, bununla birlikte de vücudumuzun daha çok hareket etmesini sağlamaktayız.

 
Yazımızda sizlere dünyaca meşhur diyet listeleri hakkında bilgiler vereceğim. Sizlerde yaza daha fit girmek istiyorsanız, bu listelerden birini kendinize seçip, hemen uygulamaya başlayabilirsiniz.

 
Dukan Diyeti

 
Dukan diyeti özünde, düşük karbonhidrat almaya dayalıdır. Dukan diyeti 4 aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalar, atak aşaması, seyir aşaması, sağlamlaştırma aşaması ve dengeleme aşamasından oluşmaktadır.

 
Dukan diyeti ortalama 24 gün sürmektedir. Diyete sadık kaldığınız sürece fazla kilolarınızdan rahatlıkla kurtulacaksınızdır. Dukan diyeti hakkında detaylı bilgi için, Dukan Diyeti makalemize göz atanız.

 
Şok Diyet

 
Adından da anlaşıldığı gibi, bu diyet şok yöntemidir. Kısa sürede kilo vermenizi sağlar. Şok diyetlerde ortalama 1 haftada, 3 ila 5 kilo verilir. Bu diyeti mutlaka doktor kontrolünde yapmanızı öneririz. Buna ek olarak şok diyet sürekli yapılacak bir diyet değildir. Kısa süreli yapılır ve kısa sürede sonuçlar verir. Ancak diyet bittikten sonra, eski yeme şeklinize dönmeniz durumunda, vermiş olduğunuz kiloları anında geri alabilirsiniz.

 
Bu makalemizden Şok Diyet hakkında daha detaylı bilgi elde edebilirsiniz.

 
Yoğurt Diyeti

 
Yoğurt diyeti özellikle bayanlar arasında oldukça popüler diyetler arasında yer alır. Kilo vermek isteyen bayanların büyük bir bölümü mutlaka yoğurt diyeti uygulamasından geçmiştir.

 
Yoğurt diyeti genellikle bir haftalık bir süreçten oluşmaktadır. 1 hafta içinde 5 ila 7 kiloyu vermeyi amaçlar. Şok diyet uygulamalarındandır diyebiliriz.

 
Bu diyet hakkında daha detaylı bilgi almak için Yoğurt Diyeti makalemize göz atmanızı tavsiye ederiz.

 
Arkadaşlar yazımızda sizlere dünyaca popüler bazı diyetler hakkında bilgi verdik. Unutmayınız ki, diyete başlamadan önce mutlaka bir doktora gözükünüz.

 
Sağlığınız diyet yapmaya elverişli ise diyete başlayınız. Herkese sağlıklı ve iyi günler dileriz.