Popo estetiği nedir?

Popo estetiği nedir?
17 Ekim 2018 22:36

Kadın vücudunun en çekici bölgesi genellikle kalçalar olarak kabul edilir. Bu nedenle uzun bacaklar estetik görünüme sahip bir kalçaya sahip olmak tüm kadınlar için önemli ve heyecan verici bir durumdur. Her ne kadar bacak uzunluğu ve kalça genişliği genetik donanımlara bağlı olup değiştirilmesi mümkün olmasa da mevcut olanı korumak, bozulanı düzgün hale getirmek ve bunun yanı sıra yumuşak dokuların da şeklini değiştirmek suretiyle daha orantılı ve estetik bir görünüm sağlanabilmektedir.

 

 

Bu yazımızda sizlerle; popo estetiği ile ilgili aklınıza gelebilecek tüm sorulara yanıt aramaya çalışacağız:

 

Popo Estetiği Neye Denir?

Kalça, bel ve basen bölgelerine yönelik olarak gerçekleştirilen tüm operasyonlar popo estetiği içerisinde yer almaktadır. Buradaki nihai amaç popoyu güzel bir şekle kavuşturmak, yükseltmek, basen bölgesindeki fazlalıkları almak ve beli inceltmek olarak ifade edilebilir. Bu hedef doğrultusunda gerek duyulan yerlere liposuction uygulanmak suretiyle yağ alınırken, poponun üst kısmı da yağ enjeksiyonları uygulanarak desteklenmektedir. Yağın kâfi gelmemesi durumunda bunun yerine silikon protezlerden de faydalanılabilmektedir. Yapılan bu işlem ile popo arkaya doğru çıkık ve yüksrk hale getirilmektedir. Hızlı bir şekilde çok fazla kilo vermiş ve buna bağlı olarak da cildi bollaşmış olan hastalarda, poponun üst kısmından kuşak benzeri deri çıkartılmak suretiyle kalça bölgesinin tamamı yukarı asılabilir. Böyle bir durumda tıpkı göğüs dikleştirme operasyonunda olduğu gibi kişinin kendisine ait dokuları deri altında şekillendirilmek suretiyle poponun dik ve gergin bir görünüme kavuşması sağlanabilmektedir.

 

Popo Estetiği Kimlere Uygulanır?

Popo estetiği, poposunun görünümünden hoşlanmayan herkese uygulanabilen bir operasyondur. Bu operasyon için başvuran hastalar büyük çoğunlukla popolarının basık, düşük ya da çok fazla geniş olmasından şikayet etmektedirler.

 

Popo Estetiği Nasıl Yapılır?

Kalça bölgesine uygulanabilecek pek işlemden bahsetmek mümkündür. Bu işlemlerin, hastanın gereksinimleri göz önünde bulundurularak tek başına ya da bir arada uygulanması mümkündür. Söz konusu bu estetik uygulamalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Liposhaping: Bu işlem ile belden, basenlerden, kalçanın alt ve dış kısmından ince kanüller aracılığı ile yağ alınmakta ve alınan bu yağ, birtakım özel işlemler ile yoğunlaştırıldıktan sonra poponun üst kısmına verilir. Bu sayede bel çukurlaşıp ince bir görünüm kazanırken, basenler de daralır. Bununla birlikte poponun alt kısmında oluşmuş olan daralma giderilerek hafiflemiş olan popo da yükselir. Yağ enjeksiyonları poponun üst kısmının yükselip dolgunlaşarak yuvarlak bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Popo Protezleri: Basık bir popo yapısına sahip ve bunun yanı sıra yeterli yağ dokusu bulunmayan kişiler için silikon popo protezleri uygun tercih olabilmektedir. Kalça bölgesi için özel olarak tasarlanmış olan bu protezler artık adale içerisine yerleştirilmektedir. Bu uygulama sayesinde kalça protezlerine bağlı olarak ortaya çıkabilecek problemleri önemli ölçüde azaltmıştır. Protezler, kalçalar arasında yer alan oluğa kısa bir kesikten yerleştirilmektedir. Ameliyat izi ise gözükmemektedir.

Popo Germe: Genellikle çok fazla kilo kaybeden kişilerde, bu kilo kaybı sonrasında bütün bacak cildi ile birlikte kalçalarda da aşağı doğru bir sarkma meydana gelmektedir. Bollaşmış ve aynı zamanda da içi boşalmış olan cilt, yalnızca kalça bölgesinde ya da ihtiyaç duyulması halinde de önde karın germe ile beraber kuşak şeklinde çıkartılır ki bu işlem de kuşak germe olarak adlandırılır. Operasyonun ardından tamamı çamaşır içinde kalan ve aynı zamanda G string çamaşır izine benzeyen bir dikiş izi kalır. Bu işlem sayesinde kalçaların gergin bir hale gelmesi sağlanır. Bolluğun, kalçanın alt kısmında olması durumunda ise izi kalçanın alt kısmındaki olukta kalacak şekilde bir deri çıkartılması yapılması da mümkün olabilmektedir.

https://www.cahitvural.com/popo-estetigi-fiyatlari/