Polis,Şırnaklılar'ı hırsızlara karşı Türkçe-Kürtçe broşürle uyardı

Polis,Şırnaklılar'ı hırsızlara karşı Türkçe-Kürtçe broşürle uyardı
6 Ağustos 2013 17:47

Şırnak’ta vatandaşları hırsızlıklara karşı uyarmak için kentin önemli cadde, sokak ve binalarına dün Türkçe ve Kürtçe yazılı pankartlar asan Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bugün de esnafa Türkçe-Kürtçe yazılı büroşürler dağıttı.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, ‘Emeğinizi hırsıza hediye etmeyin’ projesi kapsamında, vatandaşları hırsızlıklara karşı uyarmak için dün, kentin önemli cadde, sokak ve binalarına Türkçe ve Kürtçe uyarı pankartları astı. Hazırlanan Türkçe ve Kürtçe yazılı büroşürleri esnafa dağıtan Toplum Destekli Polis, esnafla Kürtçe konuşarak hırsızlara karşı duyarlı olmalarını istedi.

Polislin dağıtığı broşürlerde, ‘Kahramanlık ortamda hırsızlık olur’ anlamına gelen Kürtçe olarak, ‘Dı Rewşen tari de Kare diziye pek te’ ve ‘Komşuna, sokağına sahip çık’ anlamına gelen ‘Li cirane xwe, li kolana xwe xwedi derkeve’ ile ‘Yabancı ve şüpleli şahısları polise bildir’ anlamına gelen, ‘Kesen biyan u kesen bi guman ragihine polisi’ yazıldı.

Civan Kadırhan ve Mukkades Acar adlı esnaf, büroşürlerin Kürtçe ve Türkçe yazılmasını olumlu karşıladıklarını belirterek, Kürtçe uyarıların daha etkili olacağını söyledi. Broşürleri dağıtan polis memuru Metin Bostancı ise halkın yüzde 90’nının Kürtçe ve Türkçe konuştuklarını bildiklerini ifade ederek, “Dolaysıyla biz halkı uyarmak adına, dikkatli olması adına bir mücadele yapıyorsak, bunu halkın anladığı bir dil ile anlatmanın doğru olduğu inancıdayız. Bu nedenle asılan pankartların geneli hem Kürtçe hem Türkçe yazıldı” dedi.

Asayiş Şube Müdürü Fahrettin Gömbe de Şırnak halkını maddi ve manevi yönden rahatsız eden hırsızlarla mücadele etmeyi hedeflediklerini belirterek, “Buradaki amacımız Şırnak halkını maddi ve manevi yönden rahatsız eden hırsızlık suçuyla mücadele etmek. İlk olarak Asayiş Şube Müdürlüğü olarak ilimizde meydana gelen ve yaklaşık 4 ayın hırsızlık olaylarını mercek altına aldık ve hırsızlık suç profillerin çıkardık. Bu yönde vatandaşları bilgilendirmek ve polisiye görevleri artırmak amacıyla bu broşürler hazırlandı. Broşürlerin Kürtçe- Türkçe basılmasındaki asıl maksat, halkla iletişim kurmak adına hem Kürtçe, hem Türkçe afişlerde, bu organizasyonu yapmayı planladık. Şu anda Şırnak ilimiz Türkiye’de asayiş bakımından en huzurlu kentlerden bir tanesidir” diye konuştu.