Polisler ‘Kürdüm, Aleviyim’ diyen cemevi başkanını adliye ortasında hastanelik etti

Polisler ‘Kürdüm, Aleviyim’ diyen cemevi başkanını adliye ortasında hastanelik etti
24 Nisan 2014 10:23

Sendika.org sitesinin haberine göre Kartal Adliyesi ortasında 10-15 polisin saldırısına uğrayan cemevi yöneticileri hastaneye kaldırıldı.

 

Pir Sultan Abdal Cemevi Mustafa Kemal Mahallesi Ataşehir Şubesi Başkanı Metin Arslan ve Başkan Yardımcısı Mahmut Aktaş, Kartal Adliyesi’nde 10-15 polis tarafından darp edilerek yaralandı.

 

Olaya şahit olan avukatlardan Kartal Hukukçular Derneği Başkanı Av. Mehmet Ümit Erdem, kafa travması geçiren Arslan’ın kaburgasında kırıklar oluşurken, Aktaş’ın da ayağından yaralandığı ve Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldıklarını aktardı.

 

“Kürdüm, Aleviyim, Dersimliyim” deyince polisler saldırdı

 

Pir Sultan Abdal Cemevi Mustafa Kemal Mahallesi Ataşehir Şubesi Başkanı Metin Arslan, kişisel bir davası nedeniyle bulunduğu Kartal Adliyesi’nde savcıyı beklerken polislerle arasında tartışma yaşandı. Bu sırada Cemevi Başkan Yardımcısı Mahmut Aktaş da yanındaydı.

 

Arslan polislerin sözlü sataşmalarına “Kürdüm, Aleviyim, Dersimliyim. Bundan da gurur duyuyorum” diye yanıt verince, 10-15 polis Arslan’ın üzerine çullandı. Polisler Arslan’ı görmek için Adliye’de bulunan Mahmut Aktaş’a da saldırdı.

 

Saldırı da hem Arslan hem de Aktaş yaralandı. Kafa travması geçiren Arslan baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, kaburga kemiklerinde de kırıklar olduğu öğrenildi. Ayağından yaralanan Aktaş da şikayetini savcıya bildirdikten sonra hastaneye kaldırıldı.

 

Savcı Arslan ve Aktaş’ın şikayetlerini aldıktan sonra görüntüleri incelemek üzere kamera kayıtlarını istetti. Kartal Hukukçular Derneği üyesi avukatlar da olayın takipçisi olacaklarını söyledi.