Polisin tatbikatında ‘Çevik şaşırma, sabrımızı taşırma’ sloganları

Polisin tatbikatında ‘Çevik şaşırma, sabrımızı taşırma’ sloganları
29 Ağustos 2013 16:20

Bartın Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi’nin toplumsal olaylara karşı düzenlediği tatbikatta, eylemci rolü verilen polisler ile Çevik Kuvvet polisleri karşı karşıya geldi. Eylemci rolündeki polisler ‘Çevik şaşırma, sabrımızı taşırma’ pankartı açıp slogan attı.

Senaryo gereği, Bartın Valiliği’nde toplantıya katılmak isteyen fabrika işçileri rolündeki polisler, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘İşçiyiz haklıyız, kazanacağız’, ‘Toplu sözleşme hakkımız, grev silahımız’, ‘Onurlu mücadelemiz engellenemez’, ‘Çevik şaşırma, sabrımızı taşırma’ yazılı pankartlarıyla Bartın Belediyesi’nin yanında yürüyüşe geçti. Polisin uyarılarına karşın göstericiler molotof kokteyli ve taş atıp, sopalarla saldırdı.

Atılan taşlardan kendilerini kalkanlarıyla korunan polisler, eylemcilere sis bombasıyla ve biber gazı yerine içerisinde su bulunan tüple su sıkarak müdahale etti. Polis, çevresini sardığı eylemcileri etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Polisler, kendilerini rollerine kaptıran polisleri güçlükle otobüse bindirdi.

Tatbikatı Bartın Valisi Ali Çınar, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve Emniyet Müdürü Mehmet Altınok birlikte izlerken, belediye ve valilik çalışanları ise pencereden tatbikatı izledi.

Vali Ali Çınar tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, “İlimizde üzüntü verici, özellikle böyle taşlı sopalı, molotof kokteylli bir gösteri olmasını temenni etmeyiz. Ama biz devlet olarak, burada valilik, il emniyet müdürlüğümüz diğer devlet kurumlarımız her duruma hazırlıklı olmak zorundayız. Hizmet içi eğitimlere bu yönüyle çok ağırlık veriyoruz” dedi.