Polis Uğur Kurt’u ‘kasıt olmadan öldürdü’

Polis Uğur Kurt’u ‘kasıt olmadan öldürdü’
22 Ekim 2014 16:39

Savcılık soruşturması tamamlandı. Uğur Kurt’u öldüren silahı kullandığı belirlenen Polis memuru S. K.’nın “Taksirle bir insanın ölümüne neden olmak” tan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

 

Okmeydanı Cemevi’nde 22 Mayıs 2014 tarihinde katıldığı bir cenaze töreni sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı.

 

TEK ŞÜPHELİ POLİS MEMURU S.K.

 

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı Hasan Yılmaz tarafından 5 aydır yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, tek şüpheli olarak Uğur Kurt’u vuran silahı kullanan polis memuru S. K. yer aldı. Uğur Kurt’un maktül olarak yer aldığı iddianamede, Kurt’un ailesi ise müşteki oldu.

 

“TAKSİRLE ÖLDÜRME” SUÇLAMASI

 

Savcılık, olayda kasıt olmadığını belirtirken polis memuru S.K. hakkında TCK’nın 85. maddesi Taksirle öldürme “Taksirle bir insanın ölümüne neden olmak” suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Hazırlanan iddianame onay için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. İddianamenin onaylanması halinde yargılama İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderilecek.

 

VALİLİK İZİN VERMİŞTİ

 

Uğur Kurt, 22 Mayıs 2014 tarihinde bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Okmeydanı Cemevi’nde bölgesinde çıkan olaylar sırasında polis memuru S.K.’nın silahından çıkan kurşunla ölmüştü. İstanbul Valiliği, 27 Haziran tarihinde polis memuru S.K.’nın yargılanması için soruşturma izni vermişti.