‘Polis, tarihi geçmiş gaz bombası kullandı’ iddiası

‘Polis, tarihi geçmiş gaz bombası kullandı’ iddiası
21 Aralık 2014 13:36

Doğubeyazıt’ta ‘tarihi geçmiş’ gaz bombası 4 kişiyi hastanelik etti iddiası

 
Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde kaçak eşya, sigara ve çay satan esnafa yönelik yapılan operasyonda, polisin son kullanma tarihi geçmiş gaz bombası kullandığı iddia edildi. Esnafın olay yerinden topladığı belirtilen kapsüllerde son kulanma tarihinin Mart 2014 yazdığı görüldü.

 

 

Doğubayazıt’ta geçen cuma günü Meryemana Caddesi’ndeki eski toptancı sebze halinde kaçak eşya, sigara ve çay satan işyerlerine şafak operasyonu düzenleyen polis, kaçak olduğu belirlenen ürünlere el koydu. Polis, operasyona tepki gösteren ve barikat kurarak direnen esnafa, tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Olayda 2 kişi gözaltına alınırken, polisin tarihi geçmiş gazı bombası kullandığı ortaya çıktı.

 

 

Olay yerinde bulunduğu belirtilen gaz bombası kapsüllerinin üzerinde Brezilya’da üretildiği ve son kullanma tarihinin Mart 2014 olduğu ibareleri yer aldı. Kapsüllerde, ‘Dikkat son kullanma tarihinden sonra kullanmak tehlikelidir’ yazısı dikkat çekti.

 

 

4 KİŞİ HASTANEDE

 

 

Son kullanma tarihi geçen gaz bombalarından etkilendiği belirtilen ve gözleri şişen 4 kişinin Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürüyor. Olayda kullandığını söylediği gaz bombalarından birini gösteren esnaf Enver Basut, şunları söyledi:

 

 

“Polisin yaptığı operasyonda esnafı dağıtmak için kullandıkları gaz bombalarından bir çoğunu bugün fark ettik, son kullanma tarihleri geçmiş. Bu yüzden bir arkadaşımız gözünden ameliyata alınacak. Bizim merak ettiğimiz, neden polisin son kullanma tarihi geçmiş biber gazlarını bize karşı kullandığı.”