PM’de Kılıçdaroğlu’na ‘çekil’ çağrısı

PM’de Kılıçdaroğlu’na ‘çekil’ çağrısı
26 Kasım 2015 20:27

CHP Parti Meclisi toplandı. Partinin 35. Olağan Kurultayı’nın 16-17 0cak’ta yapılması kararlaştırıldı.

 

 

 

Tartışmalı geçen toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Başarısız oldunuz, çekilin” çağrısı yapıldı. Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’nun babasına benzediğini belirterek, “Nasıl babam siyasete girmiyorsa, lütfen siz de çekilin” dediği öğrenildi. CHP’de muhaliflerin olağanüstü kurultay için yeter sayı 609 delegeyi bulamamasının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan parti meclisinde olağan kurultay kararı alındı. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda 35. Olağan Kurultay’ın 16-17 Ocak’ta Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılması kararlaştırıldı.

 

 

‘BABAMA BENZİYORSUNUZ’

 

Toplantıda 1 Kasım seçim sonuçları da masaya yatırıldı. Bazı PM üyeleri söz alarak, seçim sonuçları ve önseçim ile ilgili eleştirilerde bulundu. Bu arada CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da 7 Haziran seçimleri öncesi miletvekilleri adaylarını belirlediği önseçim yöntemini eleştirdiği öğrenildi. Önseçimden beklediğini bulamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu’nun, önseçim yapılan illerde beklenen oy artışının sağlanamadığına dikkat çekti. Toplantıda, 35. Olağan Genel Kurultay öncesi, delege belirleme yöntemlerine yönelik eleştirilerin de dile getirildiği öğrenildi. Olağanüstü kurultay için imza toplayan muhalifler arasında yer alan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, PM kararı olmadan kurultay tarihinin açıklanmasını eleştirerek, “Seçimlerde başarısızız. Altı seçimdir başarılı olamadık. Sosyal demokrat bir lider bu durumda gereğini yapar. Gereği de bana göre bu aşamadan sonra ilk kurultayda yeni kadroların önünü açmak ve onlara bilgi ve tecrübelerini aktarmak olmalıdır” dedi. Kılıçdaroğlu’nun görevini bırakması ve partiye “ağabeylik” yapmasını isteyen Özcan, Kılıçdaroğlu’na hitaben “Siz benim babama benziyorsunuz. Nasıl babam siyasete girmiyorsa, lütfen siz de çekilin” dediği öğrenildi.

 

‘PM’NİN YETKİSİNİ YOK SAYDINIZ’

 

Parti Meclisi Üyesi Halit Toraman da yaptığı bir buçuk saatlik konuşmada PM kararı olmadan kurultay kararı alınmasını partinin kurultaydan sonraki en yetkili organı olan Parti Meclisi’ni yok saymak anlamına geldiği belirtti. Bu arada, söz alan bazı üyelerin de örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ü seçim kampanyası yürütülürken bazı illerde kurultay düzenlemesine tepki gösterdi. PM üyesi Idris Yıldız, Bingöl’ün Ordu’daki delegeleri belirlemeye çalışmakla suçlarken, “Ordu’da bu oluyorsa başka illerde neler oluyordur” dediği öğrenildi.

 

‘KİMLİK PARTİSİ OLUYORUZ’ UYARISI

 

Bu arada CHP izmir Milletvekili Aytun Çıray’ın partisinin çizgisine ilişkin eleştirilerde bulunduğu öğrenildi. CHP’nin HDP gibi kimlik ve mezhep partisi haline geleceği uyarısında bulunan Çıray’ın “CHP bir kimlik ve mezhep partisi haline geliyor. Büyükşehirlerdeki delegelerin yüzde 75’i Alevi kökenli” dedi.

 

 

Kaynak: Zihni Erdem / Ayınlık