PM’de ‘faile değil tanığa ceza’ mesaisi

PM’de ‘faile değil tanığa ceza’ mesaisi
6 Şubat 2016 17:55

CHP PM, ‘Atatürk posterinin indirilmesi’ skandalıyla ilgili MYK’nın ‘Nazlıaka’ talebini karara bağlamak üzere yarın toplanacak. Nazlıaka’nın Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi bekleniyor.

 

 

 

CHP Parti Meclisi, MYK’nın Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın tedbirli olarak Yüksek Disipline sevk edilmesi talebini görüşmek için olağanüstü toplanıyor. Nazlıaka’nın katılamayacağı toplantıda MYKyönünde karar çıkması bekleniyor. Parti Meclisi üyesi olan Nazlıaka’nın PM toplantısında savunma yapmak istediği ve olayı basına yansıtan milletvekillerini suçlayacağı öğrenildi. Parti Meclisi’nin hukukçu üyeleri ise tedbirli olarak disipline verildiği için kendisi ile ilgili karar alınacak Parti Meclisi toplantısına katılamayacağı. Nazlıaka’nın savunmasını Yüksek Disiplin Kurulu’nda yapabileceğini ifade etti. YDK. Nazlıaka’nın savunmasını aldıktan karar verecek. Partili hukukçular Nazlıaka’nın YDK’daıı tarafından kınama cezasıyla cezalandırabileceği ifade ediyor. Nazlıaka’nın ihraç edilmesi halinde CHP’nin Meclisteki sayısı bir aydınlatmak için 3 kişiden oluşan bir muhakkikler komisyonu kurulmuş; komisyon, olaya tanık olan milletvekillerini dinledikten sonra hazırladığı raporu CHP yönetimine sunmuştu. Tanık milletvekilleri olayı Nazlıaka’dan duyduklarını belirtmiş, ancak Nazlıaka. “Yol arkadaşım” diye tanımladığı Atatürk’ün resmini indiren milletvekilinin ismini açıklamasının mümkün olmadığını ifade etmişti. Aylin Nazlıaka’nın Parti Meclisi’nde savunma yapmak istediği öğrenildi.

 

 

Kılıçdaroğlu ismi biliyor mu?’

 

TÜRK Time internet sitesi ise Nazlıaka’nın konuştuğu bazı Parti Meclisi üyelerine, “Ben bu ismi, gereğini yapacağını düşündüğüm için Genel Başkanıma arz ettim. Pazar günü tüm Parti Meclisi üyeleri önünde Kemal beye bu ismi söylediğimi açıklayacağım. Ve Kemal beye de ‘Ya siz bu ismi burada açıklayın ya da ben hem burada Parti Meclisi üyelerine hem de medyaya açıklayacağım’ diyeceğim. Ben masumum. Masum bir insanın siyasi eksilerek 133’e düşerken, boşalan Parti Meclisi üyeliğine ise birinci sıradaki yedek üye yükselecek. Kadın kontenjanından PM’ye seçilen Nazlıaka’nın yerine yedek kadın üye bulunmadığı için. birinci sıradaki yedek eski İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’üıı Parti Meclisi asıl üyesi olacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine olayı katline nasıl müsaade edersiniz diye soracağım. Şuçlu, başka bir CHP milletvekilli” dediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te katıldığı Tarafsız Bölge programında “Aylin Nazlıaka’nın duvardan Atatürk resmini indiren milletvekilinin ismini size söylediği yansıdı basına, size isim verildi mi?” şeklindeki bir soruyu “önemli olan bana söylemesi değil, komisyona söylemesi” diye geçiştirmişti.

 

 

Kaynak: Zihni Erdem /Aydınlık