PKK’ya katılacak 4 kişi yakalandı

PKK’ya katılacak 4 kişi yakalandı
20 Ekim 2014 15:00

Siirt’in Pervari İlçesi’nde PKK’ya katılmak isteyen 4 kişi ile onları dağa götüren 2 kişi, jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı.

 

Yaşları 18 ile 20 arasında değişen 4 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 2 kişi ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı Diyarbakır’dan Siirt’in Pervari İlçesi Yapraktepe köyü mevkiine, PKK’ya katılmak için şahısların geleceği istihbaratını alınca operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, dağa çıkmak için söz konusu bölgeye gelen ve yaşları 18 ile 20 arasında olan 4 kişi yakalanırken, bunları dağa götürmeye çalıştıkları belirtilen 2 kişi ise araç ile kaçtı. Kaçan 2 kişi daha sonra Pervari Belenoluk köyü Jandarma Karakol Komutanlığınca yakalandı.

 

Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile gözaltına alınan A.D. (20), A.Ü. (19), M.K. (18) ve E.A. (18) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, onları dağa götürdüğü belirtilen M.G. ve O.Ö. ise sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.