PKK’nın hain tuzağı imha edildi

PKK’nın hain tuzağı imha edildi
14 Eylül 2017 18:08

HAKKARİ- Çukurca karayolunda, PKK’lı teröristlerin yol kenarına tuzakladığı 3 anti tank roketi, 10 kilogram amonyum nitrat ve 13 anahtar düzeneği imha edildi.

 

 

 

 

Hakkari Valiliği,Hakkari-Çukurca karayolunun 26’ncı kilometresinde yol kenarına tuzaklanan anti-tank roketi ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerle ilgili açıklama yaptı.

 

Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

 

“İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;14.09.2017 günü İlimiz Çukurca-Hakkari karayolunun 26’ıncı kilometresinde Zap Suyu kenarına bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış vaziyette;3 adet anti tank roketi,10 kg amonyum nitrat (yağ bidonlarına tuzaklanmış), 200 metre bakır kablo üzerine 10’ar metre aralıklarla yerleştirilmiş 13 adet anahtar düzeneği tespit edilmiş olup, ele geçirilen malzemeler patlayıcı madde imha timi (PAMİT) tarafından olay yerinde imha edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

Hakkari’de PKK’nın kış üstlenmesine darbe

 

HAKKARI’de, jandarma ekipleri tarafından sürdürülen arazi arama- tarama faaliyetleri sırasında tespit edilen bir mağarada terör örgütü PKK’nın kış üstlenmesine büyük darbe vuruldu. Mağrada PKK’ya ait çok sayıda patlayıcı madde ve yapımında kullanılan malzemeler, sigara ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

 

Hakkari Valiliği, jandarma ekipleri tarafından Oğul Köyü kırsal kesiminde sürdürülen arama-tarama faaliyetleri sırasında tespit edilen PKK’ya ait bir mağarada ele geçirilen patlayıcı ve yaşam malzemeleri ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

 

“İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;14 Eylül 2017 günü İlimiz Merkez Oğul Köyü’nün 6 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Fak Tepe’de güvenlik güçlerimizce yürütülen arama tarama faaliyeti neticesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının kış üslenmesi için hazırladığı 1 mağara tespit edilmiş olup;7 adet El Yapımı Patlayıcı Madde (EYP) düzeneği,18 adet el bombası, 2 adet uçaksavar (Doçka) namlusu,1 adet jeneratör,1 adet hilti,1 adet su tankı,3 adet akü, 500 litre benzin,150 llitre mazot, 9 adet büyük tüp, 2 adet küçük tüp, 2 adet tüplü ocak, 3 ısıtıcı, 20 çift ayakkabı, 200 karton sigara ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

 

Kaynak: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)