Şırnak’ta iki çatışma: Yaralı askerler var

Şırnak’ta iki çatışma: Yaralı askerler var
28 Temmuz 2015 17:31

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Uludere sınır bölgesinde özel harekat taburuna PKK’lılar tarafından ateş açıldığını, bunun üzerine yerleri tespit edilen iki adet PKK mevzisinin havadan vurulduğunu duyurdu. Beytüşebbap’ta ise yola döşenen patlatılması sonucu 1 asker yaralandı.

 

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’ne yapılan askeri sevkiyat sırasında yola döşenen mayının patlatılması sonucu 1 asker yaralandı.

 

Beytüşşebap İlçe girişinde bulunan İkinci Köprü mevkiinde, askeri sevkiyat sırasında yola döşenen kablolu mayının patlaması sonucu bir asker yaralandı. Yaralı asker, ambulansla önce Taktik Alay Jandarma Komutanlığı’na buradan da helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne sevkedildi.

 

Mayının patlamasının ardından güvenlik güçleri ile PKK ‘lılar arasında çatışma çıktı. Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölge, kobra helikopterleri tarafından yoğun ateş altına alındı. Güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında bu bölgede çıkan çatışma devam ediyor.

 

HAVADAN BOMBARDIMAN

 

Genelkurmay Başkanlığı ise saat 13.40 sıralarında sınır güvenliğini takviye eden Jandarma Özel Harekât Taburu unsurlarına Şırnak / Uludere / Karaçalı Tepe bölgesinden uzun namlulu silahlarla ateş açıldığınu duyurdu.

 

Açıklamada şöyle denildi: “Gelişen bu durum üzerine, saat 15.10’da iki adet F-16 uçağı ile Düğün Dağı’nda tespit edilen iki adet Doçka mevzii ile bir adet havan mevziine, ayrıca Karaçalı Tepe’deki terörist gruba hava harekâtı icra edilmiştir.

 

Hedefler tam isabet ile vurulmuş, hasar-zayiat tespiti çalışması devam etmektedir.”