PKK’lılar ambulansları yakıp kaçtı

PKK’lılar ambulansları yakıp kaçtı
22 Ağustos 2016 14:49

Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerin saldırı sırasında 2 ambulansın yanı sıra kaçarken park halindeki bazı araçları da yaktıkları belirlendi.

 

 

 
Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada Nazımiye İlçesi’ne 30-40 terörist tarafından saldırı yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

 

 

 

“22 Ağustos 2016 günü saat 04.50 sıralarında; ilimiz Nazımiye İlçesi’ne sızmaya çalışan yaklaşık 30-40 kişilik bölücü terör örgütü mensubu grup tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırıya güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilmiştir. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne destek kuvvet amacıyla gelen İlçe Jandarma unsurlarına yönelik roketatarlı ve silahlı saldırı sonucu 1 kahraman jandarma uzman çavuşumuz şehit olmuştur. Çatışma esnasında 3 polisimiz yaralanmış, polislerimizden 2’si tedavileri için Elazığ iline helikopter ile sevk edilmiştir. Çatışmada ilk belirlemelere göre 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Operasyon bölgesinden aracıyla çıkan ve olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 1 şahıs jandarma unsurlarımızca gözaltına alınmıştır. Çatışmaların devam ettiği sırada sağlık ocağı bahçesinde bulunan 2 adet hızır acil servisi ambulansı PKK’lı teröristler tarafından yakılarak kullanılmaz hale getirilmiştir. Nazimiye İlçe merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir.”

 
TUNCELİ, (DHA)