PKK’lı teröristler Tendürek’te araçları yaktı

PKK’lı teröristler Tendürek’te araçları yaktı
24 Mayıs 2017 19:55

VAN’ın Çaldıran İlçesi Tendürek bölgesinde yolu kesen bir grup PKK’lı terörist, aralarında TIR’ların da bulunduğu bazı araçları ateşe verdikten sonra kaçtı. Güvenlik güçleri, kaçan PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlattı.

 

 

 

 

 
Kırsal alandaki operasyonlar devam ederken, bugün saat 15.00 sıralarında bir grup PKK’lı terörist, Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçeleri arasında bulunan Tendürek Dağı bölgesinde yol keserek araçları durdurmaya başladı. PKK’lı teröristler daha sonra aralarında TIR’ların da bulunduğu bazı araçları ateşe verdi. Olayın haber alınması üzerine bölgeye özel birlikler sevk edildi. Güvenlik güçlerinin bölgeye gitmesi üzerine kaçan PKK’lı teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatılırken, karayolu da trafiğe açıldı.

 

 

 

HAVADAN VE KARADAN OPERASYON

 

 

Tendürek Dağı’nda PKK’nın yol kesip TIR’ları yakılmasının ardından havadan ve karadan operasyon başlatıldı. teröristlerin kaçmasından sonra bölgeye Özel Harekat polisleri Doğubayazıt- Çaldıran yol ayrımında güvenlik noktası oluşturarak taşıt trafiğini durdurdu. Doğubayazıt 1.Mekanize Piyade Tugayı’ndan kalkan çok sayıda helikopter, Tendürek Dağında terörist avı başlattı.

 

 
Kaynak: VAN, (DHA)