PKK’lı teröristler baz istasyonuna saldırdı

PKK’lı teröristler baz istasyonuna saldırdı
25 Ekim 2016 13:00

GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi’nde, terör örgütü PKK’lıların özel GSM şirketine ait iki baz istasyonunu tahrip etmesinin ardından, bölgedeki 5 mahallenin cep telefonuyla haberleşmesi kesildi.

 

 

 

 

 

PKK’lı teröristlerin geçen 11 Ekim günü Amanos Dağı eteklerindeki Kayabaşı Kurutepe mevkiinde bulunan bir maden ocağındaki 4 araç ile çalışanların kullandığı konteyneri ateşe verip, ardından özel GSM şirketine ait iki baz istasyonuna yerleştirdikleri bombayı patlatmasıyla Kayabaşı, Hasanlök, Yağızlar, Tandır ve Cevizlidere mahallelerinde cep telefonlarıyla irtibat kesildi.

 

İslahiye ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıktaki 150 haneli, 3 bin 500 nüfuslu Kayabaşı mahallesi sakinleri baz istasyonuna yapılan bombalı saldırının ardında cep telefonlarını kullanamıyor. Vatandaşlar acil konuşma yapmak istediklerinde mahalledeki cami minaresi veya yüksek alanlarda da konuşma imkanı bulamayınca, 5 kilometre ileri giderek cep telefonlarını kullanmaya başladı.

 

Ellerinde cep telefonlarıyla yeniden iletişim kuracakları günü bekleyen mahalle sakinlerinden Yakup Aslan, “Baz istasyonuna yapılan saldırı sonrasında telefonlarımızı kullanamıyoruz. Telefonumuzu kullanabilmemiz için kilometrelerce ileriye gitmek zorunda kalıyoruz” dedi.

 

15 gündür 5 köyün dünya ile bağlantısının kesik olduğunu anlatan Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Ekrem Durmaz ise bu durumun bölgedeki 4 bini aşkın kişiyi perişan ettiğini savunarak, “Teröristlerin saldırısıyla telefon baz istasyonu kullanılamaz hale geldi ve bizler de telefonlarımızı kullanamıyoruz. 2 haftadır kimseyle iletişim kuramıyoruz. Acil durumlarda bile araçlarımızla 5 kilometre ileri gitmek zorundayız. Saldırının ardından gerekli GSM şirketi ile iletişim kurduk ve bize en kısa sürede sorunu gidereceklerini söylediler, ama halen sorun çözülmedi” diye konuştu.

 

 

Kaynak: Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)