PKK’lı terörist, ABD yapımı M-16 ile yakalandı

PKK’lı terörist, ABD yapımı M-16 ile yakalandı
23 Ağustos 2016 17:00

HATAY’ın Dörtyol İlçesi’nde PKK’lı bir terörist yakalandı. Teröristin üzerinden Amerikan yapımı M-16 uzun namlulu silah çıktı.

 

 
PKK terör örgütüne yönelik yürütülen arama tarama faaliyetlerinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün saat 16.40 sıralarında Dörtyol İlçesi’nin Amanos Dağları’nın eteklerindeki Topaktaş Yaylası mevkiinde PKK’lı bir terörist yakaladı. Yapılan araştırmada teröristin Serhat kod adlı R.D. olduğu saptandı. Jandarmaya götürülen teröristin üzerinden 1 adet ABD yapımı M-16 uzun namlulu silah, 2 adet el bombası, 5 adet şarjör, 1 adet sırt çantası, 1 adet hücum yeleği ele geçirildi. Teröristin jandarmadaki sorgusunun devam ettiği bildirildi.

 

 

GÜL, M-16’LARI 2007’DE ABD’YE SORMUŞTU

 

 

 

Çoğunlukla Kalaşnikof piyade tüfeği kullanan PKK’lıların elinde M-16 olduğu 2007’de de gündeme gelmiş, bu iddialar dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından Dışişleri’ne çağırılan dönemin ABD Büyükelçisi Ross Wilson’a sorulmuştu. ABD kaynakları da PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiklerini ve silah sağlamalarının mümkün olmadığını söylemişlerdi.

Son olarak 2014’ün Ağustos’unda PKK Şengal Dağı’nda Saddam Hüseyin döneminden kalan karakollara yerleşmiş, bölgeye giden DHA, karakollardaki PKK’lıları ABD yapımı M-16’larla görüntülemişti.

 

 

 
Hatay DHA