PKK yol kesti, yolcuları 2 saat rehin tuttu

PKK yol kesti, yolcuları 2 saat rehin tuttu
1 Ağustos 2015 08:01

Erzurum’dan Kars’ın Kağızman ilçesine gitmek için yola çıkan ve içinde 36 yolcu bulunan Kağızman Belediyesine ait otobüsü PKK’lılar Karakurt Deresi’nde durdurdu.

 
Yolcuları 2 saat rehin tutan PKK’lılar, otobüsle birlikte bir TIR ve 3 kargo aracını yaktı. PKK’lılar, cep telefonlarını aldıktan sonra yolcuları ve sürücüleri serbest bıraktı.

 

 

Olay, akşam saatlerinde Erzurum-Iğdır Karayolu’nun Karakurt Deresi mevkisinde meydana geldi. Erzurum’dan 36 yolcu alarak saat 16.00’da hareket eden Kağızman Belediyesine ait otobüsün önü akşam saatlerinde Karakurt Deresi mevkisinde 20’den fazla PKK’lı tarafından kesildi. Aras Nehri’nin geçtiği Karakurt Deresi’nde yolcuları toplayan teröristler, yoldan geçmekte olan TIR ve 3 kargo şirketine ait kamyonu da durdurdular. Yolcuların cep telefonları toplayan PKK’lılar otobüs, TIR ve kargo kamyonlarını yaktılar. PKK’lılar yaklaşık 2 saat rehin tuttukları yolcuları serbest bırakıp, olay yerinden kaçtılar.

 

 

Rehin alınan yolcular yoldan geçen başka araçlarla Kağızman’a gitti. Olayın duyulmasıyla bölgeye giden jandarma ekipleri, Erzurum-Iğdır Karayolunu güvenlik amacıyla çift yönlü olarak ulaşıma kapatıp, PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı.

 
İlhami TURAN/ KAĞIZMAN,(Kars),(DHA)