PKK, Ceylanpınar’daki çatışmayı üstlendi

PKK, Ceylanpınar’daki çatışmayı üstlendi
25 Temmuz 2014 13:02

3 askerin şehit olduğu Ceylanpınar’daki saldırıyı PKK üstlendi

 

Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi’nde, geçen pazartesi günü 3 askerin şehit olduğu çatışmayı PKK üstlendi. PKK’nın askeri kanadığı HPG tarafından yapılan açıklamada, çatışmanın pusuya düşürüldükleri için çıktığı ileri sürüldü.

 

Suriye sınırındaki Ceylanpınar’da, geçen pazartesi gecesi sınırı geçmeye çalışan ve askerlerin ‘dur’ ihtarına ateşle karşılık veren, PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’li teröristlerle çatışma çıktı. 3 askerin şehit edildiği ve ilk etapta kaçakçılar olduğu söylenen grubu bir gün sonra Genelkurmay Başkanlığı, PKK/PYD’li olarak açıkladı. PYD’nin kabul etmediği ve IŞİD militanlarının gerçekleştirebileceğini ileri sürdüğü çatışmayı PKK’nın silahlı kanadığı HPG, terör örgütüne yakınlığıyla bilinen internet sitelerine yaptığı açıklamayla kabullendi.

 

HPG tarafından yapılan ve pusuya düşürüldükleri için çatışmanın çıktığı ileri sürülen açıklamada, “Mardin eyalet komutanlığımız tarafından bir çalışma için görevlendirilen gerilla birimimiz 21 Temmuz günü akşam saatlerinde Ceylanpınar-Rasulayn alanında hareket halindeyken Türk güvenlik kuvvetlerinin pususuna düşmüştür. Çıkan bu çatışmalarda 2 gerillamız gruptan kopmuş, diğer arkadaşlarımız ise sağlam bir biçimde üslerine ulaşmışlardır” denildi.

 

Açıklamada, Ceylanpınar’da pusuya düşürülmelerinin ateşkesin sistematik olarak ihlali olduğu da ileri sürüldü.