Pişik kremi

Pişik kremi
26 Haziran 2019 14:53

Dünyanın en güzel ve en tatlıları minik bebeklerimizin her zaman sağlıklı ve huzurlu olması annelerin en büyük dileğidir. Bebeklerin yüzlerinin gülmesi ise karınlarının doyması ve altının temiz olmasına bağlıdır. Doğru alınmayan ve sık sık değiştirilmeyen bebek bezleri ıslaklığı geçirdiği ve bebeğin poposunu nemli bıraktığı için pişikler oluşur. Bebeğin canını acıtan pişiğin oluşumunu engellemek için, hava alan ıslaklığı emme gücüne sahip ve bebeğin kilosuna uygun bezler kullanılmalıdır.

 

Ancak oluşan pişiğe de bebeğin hassas cildine uygun Pişik kremi tercih edilmelidir.

 

Pişik kremi hangi özellikler olmalıdır?

 

Markası ne olursa olsun, öncelik bebeğin hassas yapısına uygun Pişik kremi olmasıdır. Kuru, çok kuru vücut tiplerine uygun alınan kremlerde en fazla dikkat edilmesi gereken noktalardan biri pişik kreminin parfüm içermemesi ve içeriğinde koruyucu madde bulunmamasıdır.

 

Günümüzde ünlü markaların çıkardığı Pişik kremi ürünlerinin hemen hemen hepsinde bu özellikler bulunmaktadır. Elbette ilk yapılması gereken pişik ve kızarıklık oluşmadan önlemektir. Tüm çabaya rağmen oluşan tahrişi gidermek için ise kullanılan ürünlerin bebek sağlığına uygun özelliklerde olmasına dikkat edilmesi gerekir. Bebeğinizin cildini koruyacak ürünlere https://www.recete.com/bebek-pisik-kremleri/ sayfasından ulaşabilirsiniz.