Peyzaj Nedir ve Ne İşe Yarar?

Peyzaj Nedir ve Ne İşe Yarar?
16 Ocak 2019 08:46

Konuyu anlamak için öncelikle Peyzaj kelimesinin anlamına geldiğine bir göz atmak gerekir. Peyzaj, çevremizde bulunan doğa, orman, hazır çim, kent, sanayi, rulo çim, otomatik sulama sistemi, park, sahil, yol, süs bitkileri bulunan alanların, bir boyanın tablo üzerinden birbirleri ile uyum içerisinde bir araya gelerek oluşturduğu harika manzara resmi gibi çevremizin de düzenleme sanatıdır.

 

Günümüzde sık sık karşılaştığımız Peyzaj türü, yapılan kentsel dönüşüm projelerinin doğaya ve insanlığa bir hediye niteliğinde sunulan ağaçlandırma, hazır çim, rulo çim, otomatik sulama sistemi, süs bitkileri, çiçeklendirme, kaldırılmayacak olan beton parçalarının gizlenmesi ve oturma alanlarının yapılmasıdır. Peyzaj o kadar güzel bir işlemdir ki doğada renklerin birbiri ile ahenkle dans etmesi gibi kullanım alanlarının da bize ahenkle dans eden renklerin bize bir tablo şeklinde sunulduğu hissini vermektedir.

 

Peyzaj Kullanım Alanları Nelerdir?

 

Aslında Peyzaj işinin pek çok kullanım alanı bulunmaktadır. Yukarıdaki örneklerde de söylediğimiz gibi peyzaj endüstri, orman, yol, kentsel, turistik gibi fazlasıyla geniş bir alana sahiptir. Örnek verecek olursak bir çocuk parkı hayal edelim. Bir tarafta ağaçları, oyun alanı, çevresi ve ışıklandırma su ile çocuklarımız için oldukça güvenli ve fazlasıyla oyun seçeneği bulunan bir park. Diğer tarafta oyun imkanı fazla olsa dahi beton yığınların içerisinde, ağaçlandırma ve ışıklandırması ile çocuklarımıza rahatça oynama imkanı sunmaya bir alan. Bu alanda kötü çöp yığınları ve taşlık alanlar da olduğunu düşünürsek çocuğunuzun nerde oynamasının güvenli olacağına sizin karar vermeniz daha mantıklı olacaktır. Tabi ki bu kötü alan yerine hem görüntüsü hoş hem de oldukça güvenilir olan park alanı çocuklarımız için daha sağlıklı bir oyun ortamı oluşturacaktır. Nasıl ki biz insanlar evimizin her metre karesini karış karış düzenler, dekore eder ve dizayn ederiz, bahçemizi ağaçlandırır, temizler, çöplerinden arındırır ve tam bir oturma alanı oluştururuz, içinde yaşadığımız doğayı da bu şekilde korumalı, düzenlemeli ve dizayn etmeliyiz. Bu şekilde doğamızı da kendimiz için yaşanılır bir hale getirmiş oluruz.

 

İşte bütün bu sebeplerden dolayı Peyzaj düzenlemelerinin ve süslemelerinin hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Size her anlamda sunduğumuz uygun çim, sulama sistemleri ve bitki ürünleri ile Peyzaj işlerinizi isteğinize göre hallediyoruz. Müşteri memnuniyeti için zevkinize uygun dizayn uygulamaları ile çevrenizi ve evinizi istediğiniz gibi dekore ediyoruz.