Personel Devamlılık Kontrol Sistemleri Ne İşe Yarar?

Personel Devamlılık Kontrol Sistemleri Ne İşe Yarar?
11 Kasım 2020 12:17

Personel Devam Kontrol Sistemleri kısaltılmışı olan PDKS, kurumsal firmaların mesai saatleri çerçevesinde mesai başlama ve bitiş sürelerine göre personellerin takibi yapabilme otomasyonudur. Bu sistemlerde personellerin izinli olduğu süreçler, görevlendirilmesi, devamsızlık ya da mazerete dair tüm detayların kayıt altında tutularak bu şekilde personeller arasında puanlama yapılması, rapor sunulması gibi süreçlerin bütünüdür.

 

Yaygın bir şekilde kurumsal firmaların tamamında bu sistem bulunur. Tamamen şirkete giriş ve çıkışın kayıt altında tutulması, her personelin bu verilere dayalı şekilde geç kalma, erken çıkma ya da devamsızlıklar gibi birçok bilgiyi tek bir yapıda veri tabanı halinde tutma amacıyla PDKS otomasyonu kullanılır. Personel yönetimi noktasında her zaman faydalı olan ve kullanılan, puantaj raporlarına göre birçok verinin tek halde raporlanabildiği bu sistem ile beraber kritik derecede birçok amaca yönelik hizmet ettiği bilinir.

 

PDKS’nin Avantajları Nelerdir?

 

Herhangi bir şekilde personel takibine insan hatası karışmaması gibi bir önem taşır. Bununla beraber doğru ve güvenilir bir maaş heasbı yapma, puantaj çıkartabilme adına hızlı bir süreç işlemek için PDKS sistemleri önem kazanır. İş gücü kaybını olabildiğince aza indirmek için yine PDKS sistemleriyle beraber kaliteli bir süreç işlenmesi mümkündür.

Bir personel tarafından, giriş ve çıkış süreçlerine dair personellerin takibinin yapılması yerine çok basit bir şekilde her şeyi otomasyona yüklemek mümkündür. Bu sayede insan hatasından uzak, kritik zamanlarda işte olmama riskinin olmadığı, maaş ve puantaj hesaplama noktasında hiçbir şekilde duyguların karışmadığı şekilde değerlendirmeler yapılabilir. 7 gün 24 saat boyunca çalışan bir operasyon merkezi içerisinde kararlı ve verimli dönüş almak adına böyle bir sistemin kullanımı her geçen gün önem kazanmaktadır.

 

Kurumsal markaların birçoğunda PDKS sistemleriyle beraber oldukça güçlü bir yapı kurabilirsiniz. Personel sayısından tutun da çalışma sistemine, lokasyon sayısından vardiyalı ya da vardiyasız sistem oluşturmaya kadar birçok değişkenin hesaplandığı şekilde çalışma günleri ve saatleri hazırlamak mümkündür.

Personel Devam Kontrol Sistemi sayesinde bundan böyle siz de hiçbir sorun yaşamadan, bu uygulama ile beraber kaliteli ve sürekli destek garantisiyle beraber çalışmalarınızı sürdürebilirsiniz. Genel bir süreç içerisinde çalışma sürelerinden tutun da genel şirkette hak ediş noktasına kadar birçok kuralların eklenmesi ile takip mekanizması oluşturabilirsiniz. Yetkili mercilere rapor sunulması, yöneticilerinizle beraber sistem sorumlusunun kontrol edilmesi noktasında en iyi sistemi çalıştırmak bu konuda mümkündür. 26 yılı aşkın bir sistem olarak ICS ile tanışabilir ve siz de çözüm ortaklığı olarak şirketinizde bu yapıyı kurarak çalıştırabilirsiniz.

BizManager PDKS yazılım, birçok faaliyet noktasında mevcut sistemlerinizle entegreli şekilde çalışabilir ve iş, çalışma yasalarına göre en uygun işlem sağlamak, personellerin devamlı kontrol sistemi içerisinde kontrol edilmesi adına sistemi çalıştırabilirsiniz. Böylelikle devamlılık sürecini kontrol eder ve bir kontrol mekanizması içerisinde tüm iş sürecini de takibe almış olabilirsiniz.