Perinçek: Türkiye’nin başına getirilen iktidar Türk ordusunu hapse attı

Perinçek: Türkiye’nin başına getirilen iktidar Türk ordusunu hapse attı
25 Ekim 2015 18:17

İZMİT’te Vatan Partisi’nin düzenlediği konferansta konuşan Genel Başkan Doğu Perinçek, Türkiye’nin başına getirilen iktidarların Türk ordusunu hapse attığını söyledi.

 

İzmit Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Doğu Perinçek, Vatan Partisi milletvekili adayları ve partililer katıldı. Toplantı öncesinde salon ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salon ve çevresinde polis ekipleri tarafından bomba araması yapıldı.

 

‘TÜRK ORDUSUNU HAPSE ATTILAR’

 

İktidarın Türk Ordusunu hapse attığını öne süren Doğu Perinçek şunları söyledi:

 

“Türkiye’nin başına getirilen iktidarlar, hükümetler Türk ordusunu hapse attı. Binin üzerinde subayı, komutanı hapse attı. Ordunun bileğine kelepçe vurdu, ordunun ayağına zincir taktı, pranga vurdu. Türk ordusunun elini kolunu bağlamışlardı ki terör örgütü Mehmetçigi vursun, mayın döşesin. Şimdi siz onlara mı oy vereceksiniz? Türkiye’ye burdan sesleniyorum. Onlara mı oy verilecek?”

 

‘KAPI GİBİ MAHKEME KARARI ALDIK’

 

Ermeni soykırımını tanıyan devletler ile dünya ülkelerinde o kararı kaldırtacaklarını söyleyen Perinçek konuşmasını söyle sürdürdü:

 

“Kapı gibi bir mahkeme kararı aldık. Şimdi tek tek o Avrupa devletleri ve dünya ülkelerinde Ermeni soykırımını tanıyan o kararları tek tek kaldırtıcağız. Size burada söz veriyoruz. Nasıl İsviçre’ye, Lozan’a giderken söz vermiştik. Şimdi de gene milletimize İzmit’ten söz veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda tek tek o ülkeler o Ermeni soykırımını tanıyan kararlarını kaldıracak. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ‘1915 olaylarıyla Yahudi soykırımını karıştırmayın’ diyor. Yahudi soykırımının kanıtlandığını, 1915 olaylarının soykırım olduğuna dair kanıtlar olmadığını söylüyor. Mahkeme ‘Ermeni soykırımı yoktur’ diyor.”

 

‘BAŞI DİK TÜRKİYE’YE VERİLEN OY’

 

Vatan Partisine verilen oyun boşa gitmeyeceğini savunan Perinçek ,”Başı dik bir gençlik yaratacağız. Vatandaşlarımıza gidip soracağız. ‘Senin nereye gitti o oyun?’ diye soracağız. Çöpe gitti, boşa gitti oyun. 1 Kasım’da boşa gitmeyen, çöpe gitmeyen tek oy Vatan Partisi’ne verilen oydur. Vatan Partisi’ne verilen oy başı dik Türkiye’ye verilen oydur.”

 

Ergün AYAZ / İZMİT(Kocaeli), (DHA)