‘Pelikancılar Abdülhamit Gül’ün yerine Ali İhsan Yavuz’u istiyor’ iddiası!

‘Pelikancılar Abdülhamit Gül’ün yerine Ali İhsan Yavuz’u istiyor’ iddiası!
19 Eylül 2019 10:26

Odatv yazarı Müyesser Yıldız, AK Parti içinde “Pelikan çetesi yeni bir operasyon çekmeye kalktı, ama bu sefer sert kayaya çarptı” yorumlarının yapıldığını yazdı.

 

 

Sabah gazetesinin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü hedefe alan “FETÖ’cüler yargıda yapılanıyor” haberiyle başlayan tartışmada yeni iddialar ortaya atıldı.

 

Abdulhamit Gül’ün Sabah gazetesine cevabının ardından, AK Parti sözcüsü Ömer Çelik “Adalet Bakanlığımız Cumhurbaşkanı’mızın talimatıyla FETÖ’ye karşı mücadelesine sonuna kadar devam ediyor” açıklamasında bulunmuştu.

 

Müyesser Yıldız’ın AK Parti kulislerinden aktardığı iddiaya göre “Gül’e bayrak açanlar, daha uyumlu birisinin, mesela İstanbul seçimlerinde ön plana çıkan ve “Hiçbir şey olmasa bile kesin bir şey oldu” sözleriyle sürece damgasını vuran Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un Adalet Bakanlığına getirilmesini istiyormuş.”:

 

AKP kulislerinde konuşulanlara göre, görünürde Sabah, gerçekte Pelikan Grubu’nun Bakan Gül’ü hedef almasının ana sebebine gelince;

‘Abdülhamit Gül, İstanbul seçimlerinin yenilenmesine hem hukuken, hem siyaseten sıcak bakmadı. İlk ihtilaf da buradan çıktı. Sonradan yavaş yavaş vurmaya başladılar’ deniyor.

AKP’lilerin gelişmelerle ilgili son yorumları ise şöyle:

 

“Pelikan çetesi yeni bir operasyon çekmeye kalktı, ama bu sefer sert kayaya çarptı.”

 

Anlatılanlar doğru ise bu defa o “Kaya”nın arkasında bizzat Erdoğan var.

 

 

 

https://odatv.com/herkesin-merak-ettigi-sorularin-yanitlarini-odatv-yaziyor-18091923.html