‘Pazar sabahı herkes kayyum konusuna odaklanacak ama Soylu ‘pejmürde’yi anlatacak’

‘Pazar sabahı herkes kayyum konusuna odaklanacak ama Soylu ‘pejmürde’yi anlatacak’
7 Eylül 2019 08:53

Korkusuz yazarı Can Ataklı, pazar açıklama yapacağını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun beklenenin aksine kayyım konusuna açıklık getirmeyeceğini söyledi. Ataklı’ya göre Soylu; “Pazar sabahı herkes kayyum konusuna odaklanacak ama Soylu ‘pejmürde demekle ne söylemeyi amaçladığını’ anlatacak. Kayyum konusunu ise ‘Gerekirse tabii ki yaparım’ diyerek geçiştirecek.”

 

 

 

Soylu dün bir gazetecinin “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı da eleştirmiştiniz. ‘Pejmürde ederim’ demiştiniz. İstanbul’a da mı kayyum atanacak, pejmürde kelimesini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu yanıtlarken “Onu pazar sabahı açıklayacağım” ifadesini kullanmıştı.

 

 

Ataklı, Soylu’nun yukarıdaki ifadesini, “Birkaç tweetten çıkan cezaya bak” başlıklı yazısında değerlendirdi. Ataklı şunları kaydetti:

 

 

Canan Kaftancıoğlu’na cezalar yağdırılmadan önce Süleyman Soylu’nun açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü.
Soylu, bir gazetecinin “İstanbul’a kayyum atanacak mı?” sorusu üzerine “Onu pazar sabahı açıklayacağım” cevabını vermişti çünkü.
Doğal olarak böyle bir açıklama akla “İmamoğlu’nun pazar günü görevden alınacağını” getirdi.
Böyle bir tehlike var mı?
Var elbette.
Saray gözünü iyice karattı ise bu talimatı vermiştir.
Ancak bana göre Soylu milletle kafa buluyor, ortamı germeye çalışıyor.
Çünkü sorulan sorunun bütün haline baktım.
O gazeteci aynen şöyle soruyor; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı da eleştirmiştiniz. Başka işlerle uğraşırsa pejmürde ederiz demiştiniz. Tartışıldı kamuoyunda. ‘Yeni bir kayyum mu atanıyor, acaba İstanbul’a da mı kayyum atanacak’ yorumları yapıldı. O pejmürde kelimesini nasıl değerlendiriyorsunuz?”İşte ince nokta burada.
Pazar sabahı herkes kayyum konusuna odaklanacak ama Soylu “pejmürde demekle ne söylemeyi amaçladığını” anlatacak. Kayyum konusunu ise “Gerekirse tabii ki yaparım” diyerek geçiştirecek.

 
Benimki bir his işte, bu kadar büyük bir çılgınlık yapabileceklerine ihtimal vermek istemediğimden oluşuyor bu his.

 

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/can-atakli/birkac-tweetten-cikan-cezaya-bak-5321020/