Paslanmaz sac ne işe yarar?

Paslanmaz sac ne işe yarar?
4 Aralık 2017 18:30

Paslanmaz sac paslanmaya karşı dayanıklılığından dolayı birçok alanda tercih edilmektedir.

 

 

İçeriğinde krom bulunmaktadır. Paslanmaz sac içerisinde bulunan krom, oksijen ile temas halinde krom-oksit adı verilen çok ince bir tabaka oluşumunu sağlamaktadır. Bu tabaka paslanmayı önlemektedir. Bu da paslanmaz sacın tercih edilmesinde önemli bir etken olmaktadır. Ayrıca paslanmaz sac içerisine nikel eklenmesi ile çelik-krom ve nikelin bir araya gelmesi ile paslanmaya karşı çok daha etkili hale gelmesine yardımcı olmaktadır. Bu durum ortama göre paslanma ihtimalini oldukça düşürmüş olmakla birlikte pas oluşumunu tetikleyen durumlar söz konusu olan ortamlarda kullanılması gereken ürünlerde içeriğine molipten, gibi farklı elementlerde eklenerek paslanmaya karşı kesin çözüm üretilmiş olabilmektedir.

Paslanmaz Sac ne kadar dayanıklıdır? Bu bizim için önemlidir. Çünkü aldığımız ürünün kalitesi ve dayanıklılık oranı yüksek olmalı ki kısa süre içerisinde ürünün deforme olmasından kaynaklı tamir yâda değişiklik yapmak zorunda kalınmamalı. Bu ek masraf ve ek iş gücü demektir. Paslanmaz çelik içerisine karıştırılan krom korozyona karşı dayanıklılığı artırmaktadır. Ayrıca nikel de içeriğinde bulunması gereken elementlerdendir. Çelik içerisinde bulunan krom-nikel ile birleşir ve oksijen ile temas ettiğinde korozyona karşı çok daha dayanıklı bir hale gelir. Nikeli paslanmaz çeliğin işlenmesini de kolaylaştırdığı için tercih edilmektedir. Çeliğe sertlik kazandıran en etkili element ise karbondur. Dayanıklılık oranını oldukça arttırdığı gibi elastikiyetini de düşürür. Karbon oranı yüksek olan paslanmaz çeliğin dayanıklılığı üst düzeyde ve işlenmesi de çok daha kolaydır.

 

Paslanmaz Sac Ürünler Nelerdir?

 Paslanmaz sac ürünler hayatımızın birçok alanında yardımcımız olmaktadır. Paslanmaz çelik firmaları dayanıklılık ve estetik görünümü bir arada bulabildiğimiz ürünleri bizlere sunmaktadır. Bu ürünler bizlere maddi anlamda önemli tasarruflar yapmamızı sağlayabilmektedir. Paslanmaz sac ürünlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Ferritik
  • Ostenitik
  • Martenzitik

Ferritik paslanmaz sac, ısıya dayanıklı olması ile öne çıkmaktadır. Bu sac türü kaynak yapılabilme özelliğine sahiptir. Bu sac türü inşaat sektöründe ve ev aletlerinde tercih edilmektedir. Ostenitik paslanmaz sac ürünü en çok kullanılan sac türüdür. Korozyona dayanıklı, ısıl işlem ile sertleştirilmemiştir. Mutfak eşyaları ve sıcak su kazanlarında kullanılabilmektedir. Martenzitik paslanmaz sac, darbeli korozyona dayanıklı olması sebebi ile ısıl işlem ile sertleştirilir ve makine parçalarının yapımında, bıçak yapımında, cıvata, somun, çatal-kaşık imalatında kullanılır. Son zamanlarda paslanmaz sac ürünlere talep artmaktadır. Kullanım alanı giderek genişlemektedir. Firmamız her zaman için müşterilerimizin talebine cevap verme konusunda oldukça özenli davranmakta ve bu ihtiyaca cevap verebilmek için ARGE çalışmalarına öncelik vermekte talebe göre üretim sağlamaya özen göstermektedir.

 

Paslanmaz Çelik Ürünlerin Kullanım Alanları

Paslanmaz borular dekoratif amaçlı kullanılabildiği gibi yüksek basınca dayanıklı olması gereken alanlarda kullanılabilmektedir. Paslanmaz ruloların kullanım alanına baktığımızda ev ve işyerlerimizde kullandığımız beyaz eşyalarda, evyelerde ayrıca makine imalatında kimya sanayinde ve dekoratif amaçlı olarak ihtiyaçlarınızı karşılamaktadır. Paslanmaz tel sanayi fırınlarında yoğunlukla kullanılmaktadır. Paslanmaz fittingsler gıda ve sağlık sektörlerinde özellikle tercih edilen ara bağlantılar, kelepçeler, vanalar gibi ürünlerdir. Özellikle gıda sektöründe dayanıklılığı nedeni ile tercih sebebi olan paslanmaz lamalar hem hijyenik hem de dayanıklılığı nedeni kullanılması tüketicinin menfaatinedir. Paslanmaz köşebentlerde kullanım alanı oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Gıda sanayi, kimya sanayi, mimari yapılar, otomotiv, mutfak ve petrokimya sektörleri gibi alanlarda kullanılabilmektedir. Paslanmaz çubukları, çatal-bıçak üretiminde, savunma sanayinde, tıp alanında sterilize aletlerin üretiminde kullanılmaktadır. Paslanmaz sac otomotiv sanayinde, bıçak üretiminde, inşaat malzemeleri ve çamaşır makinesi tamburlarında tercih edilmektedir. Paslanmaz çelik üretimi yapımında uluslar arası üretim standartlarına uyma konusunda olabildiği kadar hassas ve özenli davranmaktayız.  Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi için: https://www.karacapaslanmaz.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Ürünlerimizin kalitesi kadar müşterilerimizin istekleri ve memnuniyeti bizler için önem arz etmektedir. Bu nedenle müşterilerimizin isteklerini öncelikli olarak yerine getirmeye çalışmaktayız.