Partinin babacan abisi İhsan Kalkavan’a dostlarından özlem mesajı!

Partinin babacan abisi İhsan Kalkavan’a dostlarından özlem mesajı!
1 Aralık 2015 11:00

CHP 24. Dönem Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, geçirdiği kalp krizi sonrasında İstanbul Bağcılar’daki Medipol Hastanesi’nde tedavi görmeye devam ediyor.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 35 yıldır politika üreten ve partinin çeşitli kademelerinde görev alan İhsan Kalkavan’ın 79 gündür hastanede olması, sevenlerini derinden yaralarken, Parlamento’da birlikte görev aldığı 24. Dönem’den çalışma arkadaşları olan CHP’li dostlarının, partinin “Babacan İhsan abisi”ne mesajlarını iletmek bizlere düştü.

 

 

Halkın Habercisi olarak İhsan Kalkavan’ın bir an önce sağlığını kavuşmasını dileyerek, ailesine ve sevenlerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

İlyas Güven Eroğlu (Halkın Habercisi Yönetim Kurulu Başkanı)

 

İhsan Abimiz mert, delikanlı, dürüst, sevecen bir büyüğümüzdür. Kendisi Karadeniz insanının tüm özelliklerini üzerinde taşıyan ender simalardan biridir.  Siyaset üstü bir kişiliktir. 79 gün önce Marmaris’ten İstanbul’a geçerek oğlu Mete’nin yönettiği Fenerbahçe maçını izlerken kalp krizi geçirmiş ve acil olarak hastaneye kaldırılmıştı. Bu süre içerisinde beyne oksijen gitmediği için halen hastanede yatıyor ve tedavisi devam etmektedir. Kendisinin bir an önce sağlığına kavuşamasını yüce Allah’tan temenni ediyorum. Değerli abimizin tekrar sağlığına kavuşup aramızda olacağına inancım tamdır. İhsan abimizi Ankara’ya siyaet yapmaya bekliyoruz.

ilyas

 

Uğur Bayraktutan (Artvin Milletvekili):

İhsan abi çok temiz kalpli, çok değerli, yüreği gerçekten sevgi dolu bir insan. Ancak böyle iyi ve güzel bir kalp bu badirelere dayanabilir ve bu acılara göğüs gerebilirdi. Ben inanıyorum en kısa zamanda düzelecek ve tekrar aramıza dönecek…

ugur

 

Ümit Özgümüş (Eski Adana Milletvekili):

Siyasette herkesin sevdiği bir isim bulmak çok zordur. Geçmişteki mücadelelerde veya seçimlerde karşı karşıya gelinmiştir, hiç fark etmez. 24. Dönemde 134 milletvekilimiz vardı. Bunların içerisinde herkesin çok sevdiği birkaç isimden birisiydi İhsan Kalkavan. Duruşuyla, beyefendiliğiyle, abiliği ile kardeşliği ile kendini herkese sevdirebilen çok sevdiğimiz bir dostumuz. Kendisine acil şifalar diliyorum.

umit

 

 

Ahmet Toptaş (Eski Afyonkarahisar Milletvekili):

İhsan Kalkavan çok sevdiğim, çok çalışkan ve Türkiye’nin sorunlarıyla yakından ilgili bir arkadaşım. Kendisinden daha çok şeyler beklediğimiz bu dönemde kalp krizi geçirmesine çok üzüldüm. Kendisinin hemen aramıza dönmesi için ve Türkiye ile ilgili düşüncelerini, projelerini yaşama geçirmesi için biran önce iyileşmesini diliyorum, bekliyorum. Ailesine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ben umutluyum, inşallah İhsan bu badireyi çabuk atlatacak ve sağlıklı bir biçimde politikaya dönecek ve Türkiye’nin sorunlarıyla uğraşmaya devam edecek diye bekliyorum.

ahmet

 

 

Deniz Baykal (Antalya Milletvekili, CHP Eski Genel Başkanı):

İhsan’ın sağlığını tam anlamıyla kazanması dileğimi ifade etmek istiyorum. Meclis’te sevilen bir milletvekiliydi. Tam bir Samsunluydu. Herkesin değer verdiği bir insandı. Böyle bu kadar erken bir yaşta birden bire böyle bir sağlık sorunuyla karşılaşması, hepimiz çok derinden üzdü, yaraladı. Hepimiz dua ediyoruz, biran önce sağlığını kazanmasını diliyoruz. Tekrar el ele birlikte siyaset yapmayı gönülden istiyoruz.

baykal

 

Yıldıray Sapan (Eski Antalya Milletvekili):

İhsan Abi… Abi diyorum ben ona. Çok başarılı milletvekili dönemi geçirdi. Bir kere onu söylemek isterim. İhsan Abi her zaman Meclis’in -bunu hiç böyle katkı koymadan söylüyorum- Meclis’in “babacan abisi” oldu. Yani ben onu özellikle çok severim çünkü çok babacandır. Herkese yetişmeye çalışır, herkesin sorunlarıyla ilgilenir. Bakın mesela İstanbul’dan ararlar; “Antalya’daki bir iş için yardımcı ol” derler mesela, o Antalya’ya kadar uzanabilen oralarda bile vatandaşın kendi seçmeninin istediklerini yapmaya çalışan çok ender, çok böyle müstesna bir insan. Sevgi dolu bir insan, hümanist birisidir mesela. İnsanları çok sever İhsan Abi, abimiz ne diyeyim yani Allah sağlık, şifa versin. Ben sürekli bilgi alıyorum kendisinden. Bizim oluşturduğumuz bir grup var Whatsapp’ta 24. Dönem milletvekilleri olarak oradan sürekli bilgi alıyoruz İhsan abinin sağlık durumu hakkında. Hepimizin yegane temennisi ondan gelecek iyi bir haber. Yüreğimiz seninle İhsan abi, bir an önce aramıza dön.

yildiray

 

Selahattin Karaahmetoğlu (Eski Giresun Milletvekili):

İhsan bey çok değerli bir arkadaşımız. Kendisi ile bölgemiz için çok mücadele ettik. Sorunların çözümü için çok çalıştık. Bir an önce sağlığına kavuşmasını ve aramıza tekrar katılmasını bekliyoruz.

selahattin

 

Osman Kaptan (Eski Antalya Milletvekili):

Çalışma arkadaşımız İhsan Bey’in durumuna çok üzüldüm. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur ve aramıza döner. Ailesine, sevdiklerine ve tüm yol arkadaşlarına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

osmankaptan

 

 

Özgür Özel (Manisa Milletvekili, Grup Başkanvekili):

Ben daha 2 yıllık milletvekiliyken İhsan abi bana Grup Başkanvekili adayı olursan oyumu sana veririm demişti, verdi de. O gün 49 oy aldım. Ama o 49 oydan ilki İhsan abiye aitti. Seçim sırasında her turdan sonra geldi, böyle omuzumu sıktı, destek verdi. O gün seçilemedim ama bugün o hastanedeyken, ben ilk turda seçildiğimde hep İhsan abinin o beni ilk yüreklendirmesini hatırladım. İhsan abi oy verirken “Benim adayım sensin” demişti. Geçen dönem verdiği oyla Grup Başkanvekili seçilemedik ama şimdi Grup Başkanvekiliyim. Gelip odamda kahve içecekti, bana o günden sözü vardı. Ve İhsan abiden bana verdiği sözü gerçekleştirmesini bekliyorum… Daha kahve içeceğiz İhsan abi.

ozgur

 

Ramis Topal (Eski Amasya Milletvekili):

24. Dönem’de birlikte çalıştığım bütün arkadaşlarımı seviyorum ama İhsan Kalkavan’ın bendeki yeri, belki de kendi bölgemizden olmasından dolayı çok çok farklı. Çok çalışkandı zaten; her grubun, her gruptaki her insanın sevdiği bir milletvekilimizdi. Samsun’a da inanılmaz katkıları oldu. Ömrünün yarısını adadığı CHP’ye katkılarını inkâr edecek kimseyi bulamazsınız. Kendisine çok acil şifalar diliyorum. İnşallah en kısa zaman da bizim aramıza döner. Yine Cumhuriyet Halk Partisi’ne yıllarca hizmet edecek bilgi, deneyim ve tecrübede bir arkadaşımız. Her zaman hem ülkenin hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem de bizlerin hem de ailesinin kendisine ihtiyacı var.

ramis

 

Arif Bulut (Eski Antalya Milletvekili):

Şu sıralar benim de bir hastam var. Onunla uğraşmaktan İhsan Bey ile yeterince ilgilenemedim ne yazık ki. Bu hastalıklar böyle yani herkes kendi derdiyle meşgul. Tabi ki çok üzgünüz, İhsan Bey’in şimdiye kadar kalkmış olmasını arzu ederdik ama olmadı. Bu tür hastalıklar böyle, inşallah sonucu iyi olur. Onu tekrar aramızda görmek bizi mutlu eder. Çok seviniriz, ailesine çok geçmiş olsun diyorum. İnşallah tez zamanda ayağa kalksın, bu geçirdiğimiz kara günler son bulsun. Ailesine sevenlerine iyi bir müjde olsun.

arif

 

Ramazan Kerim Özkan (Eski Burdur Milletvekili):

İhsan kardeşime acil şifalar diliyorum. Yani yeri doldurulmayacak bir kardeşimizdir. Beraber 24. Dönem’de çalışma şansımız oldu. Ayrıca benim Samsun il denetmenliğimde eski Samsun il başkanı olaraktan çalışmalarımıza çok önemli katkı koymuştu. Ev sahipliği yaptığı Samsunumuzda, kendisine, ailesine ülkemizin yetiştirdiği ender evlatlardan birisi. Acil şifalar diliyorum. Hakikaten yeri doldurulmayacak biri. Dualarımız onunla.

ramazan

 

Kadir Gökmen Öğüt (Eski İstanbul Milletvekili):

İhsan Abi benim için çok önemli biridir. Çok yakın bir dostumdur. İlk geldiğim günden itibaren bana müthiş bir yakınlık gösterdi. Geçen hafta meclisteydim. Yine onu andık. Onun anlattıklarını andık. Normal yaşamında çok nüktedan bir adamdı. Çok dost canlısıydı. Ben defalarca aradım, gittim de. Onun kalp ameliyatı sırasındaki o durgunlaşması da kalp ameliyatından sonra bile o durgunluğunu atmamış olması müthiş bir şeydi. Çok ağır kalp ameliyatı geçirmiştir. Ama hayat doluydu, canlıydı. Yani kendi çok önceden karar vererek adaylığını, aday olmayacağını ilan etti Samsunda. Bu önemli bir şeydir. Onlar için ben onu tanıdığıma çok mutlu olduğumu söylemek isterim.

kadşr

 

 

Süleyman Çelebi (Eski İstanbul Milletvekili):

İhsan Kalkavan; biz ona bizim Abimiz diyoruz. Bizim yaşamımızda, mücadelemizde her zaman önemli bir yeri vardı. Daha önce il başkanlığı döneminden beri, hem benim DİSK Genel Başkanlığım hem de milletvekilliğim döneminden beri çok yakın arkadaşlığım vardı İhsan abiyle. Pek çok değerli zamanlar geçirdik birlikte. Yasama faaliyetlerimiz sırasında önemli bir yasa görüşülmüştü. Görüşülen o yasada özellikle bu gemicilerin sorununun aşılması konusunda bir borçlanmayla ilgili bir sıkıntı yaşamıştı. O sorunu aşabilmek adına, bütün gemiciler için sabahladı bizimle komisyonlarda İhsan abi. Kaç gün onun peşinde koştu… Parlamentonun son çalışmasıydı, Nisan ayında yapılan o çalışmaların tamamına İhsan Kalkavan ayrıca bütün gücüyle katılmıştır. Bütün çabasını oradaki gemicilerin sorunun aşılması konusunda çabalamıştı. Çabası da aynı zamanda bizimle beraber yürüttüğü çalışmalar da meyvesini verdi. Bu ülkeye çok katkısı oldu İhsan abinin. Onun bu sürece ilişkin değerlendirmesini söylemek istiyorum. Sorun şudur; daha çok kendi alanıyla ilgili kendi mesleği ile ilgili gerçekten çabalarını her zaman, her komisyonda ortaya koymuştur. O bizim sessiz kahramanımızdır. Yani o çok fazla sağda solda konuşmayan ama bu tip girişimlerini, hukuki girişimlerini, yasal girişimlerini Meclis’te aslanlar gibi yapan abimizdi hep. Onu çok özledim. Ona dokunmak isterim aslında. Onunla yüz yüze gelmek isterim ama daha önce hastaneyi iki defa aradım. Bunun mümkün olmadığını söylediler. Bugün mümkünse bugün gitmeye hazırım. Seni eskisi gibi yanımızda görebilmek istiyoruz İhsan abi.

suleyman

 

Aylin Nazlıaka (Ankara Milletvekili):

İhsan Kalkavan 24. Dönem’de beraber çalıştığımız onurlu, dürüst, sporsever ve CHP ailesinin çok değerli bir üyesidir. Kendisinin biran önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. Ailesine ve tüm sevenlerine geçmiş olsun.

aylin

 

İzzet Çetin (Eski Ankara Milletvekili):

İhsan’ın bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyoruz. Arkadaşlarla sürekli haberleşiyoruz sağlık durumuna ilişkin olarak. Ziyaret eden arkadaşlar durumunu anlatıyorlar. Ne yazık ki dışarıdan ne yapabiliriz, pek bilmiyorum. Ama oğluyla, kızıyla; telefona kim bakarsa merhabalaştık ama yapılabilecek bir şey varsa bütün arkadaşlar yapabiliriz belki. Eylül’ün başından beri inanılmaz üzüntülüyüz. Ben İhsan’ın aramıza dönmesini yürekten istiyorum, acil şifalar diliyorum. Ailesi de zor zamanlar geçiriyor. Ziyaret edemiyoruz belki ama onu çok özlüyoruz.

izzet

 

Aykan Erdemir (Eski Bursa Milletvekili):

Benim eşim de Samsunlu, sürekli haber almaya çalışıyoruz. Bizim aile dostumuz aynı zamanda, bir an önce ayağa kalkmasını bekliyoruz. Şu an çok ağır bir kriz geçirdiğinin farkındayım ben de ne yazık ki. Biz İhsan abiyi her zaman olduğu gibi yine güler yüzüyle, neşesiyle, sevecenliğiyle ayakta ve aramızda görmek istiyoruz. Daha birlikte yapacak çok işimiz var. Biliyoruz ki, bu yolculukta hep bizim yanımızda ve arkamızda olacak.

aykan