Parti kuracağı iddia edilmişti! Aslı Baykal’dan çarpıcı açıklamalar

Parti kuracağı iddia edilmişti! Aslı Baykal’dan çarpıcı açıklamalar
21 Ekim 2020 12:14

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer’e konuşan Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, yeni parti kuracağı iddialarını yalanladı.

 

 

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, geçen günlerde Aslı Baykal’ın Halk Partisi isminde bir parti kuracağını öne sürmüştü. Aslı Baykal, Yalçın Bayer’e iddia hakkında bir açıklama gönderdi.

Bayer’in aktardığına göre “Son günlerde basın organlarında yeni bir parti kuracağım yönünde çıkan bazı haberler dolayısıyla bir açıklama yapmak istedim” diyen Aslı Baykal’ın açıklaması şöyle:

 

CHP, devletimizin kurucusu Büyük Atatürk’ün kurduğu büyük bir misyon partisidir. Hiç şüphe yok ki, Cumhuriyet’i kuran partidir. CHP’nin misyonu Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar bağımsız bir devlet olarak yaşatmaktır.
Ben kendisini bu büyük ideale adamış bir ailenin, bir babanın kızıyım. Deniz Baykal’ın kızıyım. Akademik kariyerimin ardından yaşamımın bu anında ve gelecekte bu büyük mirasın sarsılmaz savunucusu olacağımdan kimsenin kuşkusu olmaması gerekir.
Ülkemizin büyük tehditlerle yüz yüze olduğu bir süreçten geçiyoruz. Türkiye’nin CHP’ye her zamankinden fazla ihtiyacı vardır. Halkımızın tek ümit kaynağı CHP’dir. Bu nedenle, hepimiz, bölünmenin, parçalanmanın; ülkemize, demokrasimize, Cumhuriyet ve Atatürk ideallerine zarar vereceğini bilmeliyiz.
CHP birlik ve beraberliğimizin adresidir ve hepimizin özgürce siyaset yapacağı tek çatıdır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.