Park bakımına para var, vatandaşa yok

Park bakımına para var, vatandaşa yok
29 Eylül 2017 11:13

Düzce Belediyesi, kamulaştırmak istediği 100 metrekarelik ev için 23 bin lira fiyat biçti. Ancak aynı belediye parkların bakımı için AKP’lilerin ortak olduğu firmaya 10 milyon liralık ihale verdi.

 

 

 

 

AKP’li Düzce Belediyesi, vatandaştan parayı esirgerken, yandaş şirketlere ihale veriyor. Düzce Belediyesi, otogar için kamulaştırmaya çıktı. Bu amaçla, bir vatandaşın bahçeli müstakil evini de kamulaştırdı. Ancak, meyve ağaçlarıyla kaplı, 100 metrekare eve sadece 23 bin lira fiyat biçince evin sahibi Sami Yeşildağ isyan etti ve “Belediye böyle bir yeri 23 bin liraya bulsun ben 20-30 tane alırım” dedi. Yeşildağ, en son 34 bin lira öneren belediyenin teklifini de kabul etmeyerek, mahkemeye başvurdu. CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan da bu durumu eleştirerek kentin parklarının bakımı için AKP’lilerin ortağı olduğu bir firmaya, KDV hariç 8 milyon liralık ihale verildiğini savundu. Tozan, “Vatandaşın güzelim evine 23 bin lira biçiyorlar ama parkların bakımı için KDV’yle birlikte 10 milyon lira veriyorlar” dedi.

 

 

1 YIL GEÇERLİ İHALE

 

Belediye Başkanlığını Mehmet Keleş’in yaptığı Düzce Belediyesi geçen yıl, “2017 Yılı Yeşil Alan Bakım Onarım İşi” adıyla ihale açtı. İhaleyi bir peyzaj firması aldı. 30 Kasım 2016’da imzalanan sözleşmeye göre firmaya 7.6 milyon lira ödenmesi kararlaştırıldı.

 

Firmanın ortağı Fazlı Ateş’in de Niğde’den AKP Milletvekili aday adayı olduğu bildirildi. 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında 1 yıl geçerli olan ihalenin sözleşmesi 7 milyon 614 bin lira karşılığında gerçekleşti. Düzce Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde yapılacak yeşil alan bakım onarım hizmetleri için belediye kasasından bir yılda, KDV dahil yaklaşık 10 milyon lira çıkmış olacak.
CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan bu duruma tepki göstererek, ‘’Belediye, Düzce’deki parkların bakım işçiliğini bir yıllığına AKP’li milletvekili aday adayı olmuş 2 ortaklı bir şirkete 10 milyon liraya verip milletin parasını yandaşa veriyor. Vatandaşın evine ise sadece 23 bin lirayı reva gördü” dedi.

 

 

Kaynak: Ali Ekber Ertürk/Sözcü

 

Park bakımına para var, vatandaşa yok