Paris’e Gitmeden Önce Bunları Kesinlikle Bilmelisiniz

Paris’e Gitmeden Önce Bunları Kesinlikle Bilmelisiniz
7 Kasım 2017 10:46

Tatil seçenekleri arasına şöyle bir göz attığımız da karşımıza çıkan ilk sonuç Paris turu oluyor.

 

 

Tatil seçenekleri arasına şöyle bir göz attığımız da karşımıza çıkan ilk sonuç Paris turu oluyor. Çünkü Paris ışıklar şehri olarak bilinmiştir. Şehre geldiğinizde gecesinin başka gündüzünün başka güzel olduğunu görebilirsiniz. Gecenin bir saatinde sevdiğinizle birlikte kalabalık sokaklarda yürümek ve ışıkların yansıttığı gölgenizi takip ederek kendinizi çok uzaklara vurmak. Kısacası Paris romantizmin başkentidir. Bunun yanı sıra Benelux Paris turları ise size adeta kendinizi kaybettirecek bir rota çizmenizi sağlayacaktır. Paris için harika bir şehir tanımlaması yaptık ancak buraya gitmeden önce neleri bilmeniz gerektiğini merak ediyor musunuz?

 

Meraklı olanlar için hemen kısaca soru cevap şeklinde açıklayalım.

 

Paris İçin Vize Gerekir mi?

 

Fransa’ da çoğu Avrupa ülkesi gibi ülkemizden gidişlerde vize uygulayan ülkeler arasında. Bireysel anlamda gidecekseniz o zaman vize işlemleri için konsolosluğa başvurmanız gerekiyor. Biraz uğraştıran bir süreç ancak gittiğinizde bunları unutuyorsunuz. Eğer ki bir tur firmasıyla gitmeyi tercih ediyorsanız vize işlemlerinizi zaten onlar sizin yerinize gerçekleştiriyorlar. Paris’ e uçakla gittiğiniz de ise şehrin en büyük havalimanı merkezden 30 kilometre uzaklıkta bir mesafede ancak Orly havalimanına inecek olursanız bu şehrin 18 kilometre güney tarafında kalıyor. Paris ülkemizden 1 saat geride yer alıyor.  Fransa’nın ikliminden bahsedecek olursak genel olarak Türkiye ile benzerlik gösteriyor ancak kış aylarında bizden daha soğuk olduğu bilinir. Kışın büyük bir bölümü yağışlı geçiyor. Yaz ayında ise sıcaklıklar 30 derecelerin üzerine çıkıyor. İlkbahar ve sonbahar aylarında ise hava genelde ılıman. Fransa bir AB ülkesi olduğu gibi aynı zamanda para cinsi olarak Euro’yu tercih etmiş. Bu yüzden de şehirden hediyelik eşyalar alırken bütçenizi ona göre ayarlamanız gerekiyor. Unutmayın ki bizim 4 liramız orada sadece 1 Euro.

 

Paris’ te genel bir fiyat ortalaması vermek çok fazla mümkün değil çünkü çok ünlü markaların olduğu gibi daha uygun fiyat seçenekleriniz var. Ancak 5-10 Euro’ya günü yemek yönünden tamamlamanız mümkün. Eğer ki lüks bir restoranda yemek, yemek istiyorsanız o zaman üç haneli rakamları gözden çıkarmanız gerekiyor.

 

Paris’ te gideceğiniz çok yer var özellikle de Eyfel kulesi pek çok insanın çıkmak ve görmek istediği bir yer olarak bilinir. Ancak mağaza ve marketlere bakarsanız akşam sekize kadar açık bu saatten sonra yavaş yavaş kapanıyor. İşin diğer tarafı ise Paris’te müzeler Salı günlerinde kapalı. Pazar günleri ise dükkânların büyük bir bölümü kapalı

 

Paris için dünyanın birçok şehrinden gelen turistlerin şehri diyebiliriz ancak şehir merkezinden uzak olan bazı bölgeler özellikle de ara sokakların güvenli olmadığını söyleyebiliriz. Burada net bir adres verecek olursak 10 ve 19. Bölgeleri gösterebiliriz. Buralarda gece saatlerinde dikkatli olmak gerekiyor.

 

Paris için turistik bir şehir tanımlaması yapılabilir. Şehri gezebilmeniz için oldukça fazla zamana ihtiyacınız olacağını unutmayın ancak ilk kez buraya gelecekseniz o zaman size en azından 1 haftalık bir süre gerekiyor. Paris renkli yapısı nedeniyle lüksü simgeliyor dolayısıyla ışıklar şehri olarak adlandırılması da bundan kaynaklanıyor. Fransızların en büyük özellikleri ise kimsenin İngilizce konuşmaması. Halk kendi dillerini dünyaya tanıtabilmek adına Fransızcadan başka bir dil kullanmak istemiyor. Özellikle de Fransızca birkaç kelime öğrenmeniz sizin için yararlı olacaktır. İnce bir ayrıntıya değinecek olursak Versay Sarayı’nda 1300 oda bulunuyor ve sarayda tek bir tuvalet dahi bulunmuyor.