‘Paralel Yapı’ operasyonunda 10 tutuklama

‘Paralel Yapı’ operasyonunda 10 tutuklama
26 Kasım 2015 11:05

Manisa’da, ‘paralel devlet yapılanması’ operasyonu kapsamında geçen salı günü gözaltına alınan 7’si öğretmen 10 kişi, gece sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

 

 

 

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yaklaşık bir yıldır sürdürüldüğü belirtilen ‘paralel devlet yapılanması’ ve ‘Fethullahçı Terör Örgütü’ (FETÖ) soruşturması kapsamında, geçen 10 Kasım’da 31 kişi gözaltına alındı, 10 kişi tutuklandı. Operasyonun üzerinden geçen 14 günün ardından Öğretmenler Günü’nün kutlandığı geçen salı günü, kentte yeni bir operasyon gerçekleşti. ‘Paralel devlet yapılanması’ kapsamında 7’si öğretmen 10 kişi gözaltına alandı. Hakkında yakalama kararı bulunan Ü.G.D. adlı bir kadın öğretmenin ise, hamile olduğu gerekçesiyle gözaltı işlemi uygulanmadığı belirtildi. Ü.G.D.’nin ileriki bir tarihte emniyete davet edileceği öğrenildi.

 

HEPSİ TUTUKLANDI

 

Gözaltına alınan kadın öğretmenler S.S. ve H.Ö., erkek öğretmenler E.K., İ.D., A.D., M.Y. ve F.S.B. ile diğer 3 kişi H.K., K.A. ve M.S.K. emniyetteki işlemlerinin ardından bu gece adliye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde hakim karşısına çıkan şüphelilerin tamamı tutuklandı.

 

 

Kaynak: Mehmet Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA, (DHA)