Pankart açan 2 çocuk gözaltına böyle alındı!

Pankart açan 2 çocuk gözaltına böyle alındı!
23 Nisan 2014 19:09

İstanbul’da Eyüp Feshane’de gerçekleştirilen resmi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğinde “Berkin Elvan Ölümsüzdür” pankartı açan ve slogan atan 2 çocuk gözaltına alındı. Daha sonra slogan atan bir çocuk daha gözaltına alındı. Polisler slogan atmamaları için gözaltına aldıkları çocukların ağızlarını kapattı.

 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, öğrencilere ödül vermek için sahneye çıktığı sırada slogan atıp pankart açan biri erkek biri kız iki çoçuk polis tarafından gözaltına alındı. Yaka paça götürülen 2 çocuk Feshane’de kapalı alana alındı. Polis kapıları kapatarak gazetecilerin görüntü almasını engelledi.

 

POLİS KAMERAMANLARA SALDIRDI

 

İki çocuğun gözaltına alınmasının ardından tören devam ederken 1 çocuk daha slogan atmaya başladı. 3’üncü çocuk da gözaltına alınırken olayı görüntülemeye çalışan kameramanlar bir sivil polisin saldırısına uğradı. Gözaltına alınan 3 çocuğu götürmeye çalışan polislerden biri yere düştü. Yere düşmesinin ardından ayağa kalkan polis olayı görüntüleyen kameramanlara saldırdı.

 

ÇOCUKLAR POLİSLERİN ARASINDA ‘ZAFER’ İŞARETİ YAPTI

 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun öğrencilere ödül vermek için sahneye çıktığı sırada biri kız iki çocuk ‘Berkin Elvan Ölümsüzdür’ pankartı açıp slogan attı. Bunun üzerine çocuklar polisler tarafından yaka-paça gözaltına alındı. İki çocuk, Eyüp Merkez Polis Amirliği’ne getirildi.

 

Burada yapılan işlemlerin ardından çocuklar sağlık kontrollerinden geçirilmek üzere Eyüp Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Polis aracına binmek istemeyen çocuklar slogan attı. Polisler, çocukları sürükleyerek araca bindirdi. Çocukların üzerlerindeki Berkin Elvan’ın fotoğrafı bulunan ve altında ‘Adalet İstiyoruz’ yazılı tişörtler dikkatleri çekti.

 

Zafer işareti yaparak hastaneden çıkan çocuklar, Kemerburgaz’daki Eyüp Çocuk Büro Amirliği’ne getirildi. Çocukların yapılan işlemlerinden sonra savcılığa sevk edileceği öğrenildi.

 

Bu arada gözaltına alınan diğer 2 kişinin ise yaşlarının 18 yaşından büyük olduğu, sorgularının devam ettiği bildirildi.